۱-۹ جامعه آماری پژوهش
جامعه آماری پژوهش متشکل از مدیران ارشد شرکت فعال در شهر تهران با بیش از ده سال سابقه کار در زمینه پیمانکاری صنعت ساخت می باشد لذا در این پژوهش نیازی به نمونه گیری نمی باشد.
۱-۱۰ مراحل تحقیق در یک نگاه
مطالعه ادبیات موضوع
مطالعه استراتژی سازمان
تعریف سناریو
اولویت بندی پروژه های پیشنهادی و موجود بر اساس شاخصها و اهداف استراتژیک سازمان
AHP
صفرو یک
تشکیل سبد ها
ریسک و ارزش حاصله
تعیین شاخصهای اولویت بندی سبدها
اولویت بندی ، تعدیل و متوازن سازی پورتفولیوی پروژه ها
تحلیل نتایج و سناریوها
مراحل این مدل را می توان در ۹ فاز اصلی مدل توسعه یافته انتخاب سبد خلاصه نمود که این ۹ فاز عبارتند از :
-فاز اول: مطالعه و بررسی ملاحظات استراتژیک
-فاز دوم : استخراج شاخصها و معیارهای کمی و کیفی ارزیابی پروژه ها
-فاز سوم : تعریف سناریو
-فاز چهارم: جمع آوری و دسته بندی ایده ها و پیشنهادات پروژه های سازمان و ارزیابی و اولویت بندی پروژه ها
فاز پنجم: تشکیل سبد
فاز ششم : تعیین معیارهای اولویت بندی سبدها
فاز هفتم : اولویت بندی، تعدیل و متوازن سازی پورتفولیوی پروژه
فاز هشتم: تحلیل نتایج و سناریو
فاز نهم: گزارش دهی پورتفولیوی پروژه و بازنگری آن
در فاز اول به بررسی سازمان مورد نظر پرداخته می شود سیاستها، چشم انداز و مأموریت سازمان و برنامه های استراتژیک تدوین و در صورت وجود مورد بررسی قرار می گیرند. در این مرحله سعی می شود تا در حد امکان نقاط ضعف و قوت سازمان و همچنین تهدیدات و فرصتهای محیطی سازمان شناسایی شوند چراکه سبد بهینه می بایست به گونه ای انتخاب شود علاوه بر اینکه می تواند خواستها و نظرات ذی النفعان سازمان را برآورده سازد همچنین بتواند سازمان را در جهت دستیابی به اهداف استراتژیک یاری رسانده، و سازمان را قادر سازد تا به بهترین شکل ممکن نقاط ضعف خود را پوشش داده، از توانایی های خود بهره مند شده و تهدیدات محیطی را به فرصت تبدیل کند. برای این منظور از ابزارهایی چون مصاحبه با مدیران ارشد سازمان و صاحب نظران و خبرگان استفاده می گردد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
در فاز دوم به مطالعه ادبیات موضوع جهت استخراج شاخصها و معیارهای انتخاب پروژه در صنعت ساخت پرداخته می شود.
فاز سوم سناریوی مورد نظر مدیران ارشد سازمان به منظور سنجش اثرات عوامل نامطمئن بر سبدهای پروژه تعریف می گردد.
فاز چهارم شامل جمع آوری و دسته بندی پروژه ها و ایده های پیشنهادی به سازمان و تشکیل زیر پورتفولیوی ها می باشد. سپس با بهره گرفتن از روش اولویت بندی سلسله مراتبی AHP به اولویت بندی پروژه ها پرداخته می شود.
فاز پنجم تشکیل سبد ها می باشد. از آنجا که در تشکیل یک سبد بهینه می بایست کلیه محدودیتهایی که سازمان با آنها روبرو است مدنظر قرار گیرد و پروژه ها به گونه ای در یک سبد قرار گیرند که بیشترین منافع را برای سازمان ایجاد کنند، برنامه ریزی خطی صفر و یک با توجه به قابلیتهایی که در انتخاب دارد، ابزار مناسبی می باشد.
فاز ششم معیارهای اولویت بندی سبدهای پروژه تعیین می گردند. برای این منظور جلساتی با خبرگان و صاحبنظران و مدیران ارشد برگزار و معیارها معین می گردند.
فاز هفتم به اولویت بندی و متعادل سازی و تعدیل سبد های تشکیل شده می پردازیم. ریسک سبدها را محاسبه و سبدها با توجه به معیار های تعیین شده اولویت بندی می گردند.
فاز هشتم: در این مرحله می بایست به تحلیل سناریو پرداخته شود. برای اینکه مدیران سازمان بتوانند بهترین تصمیم را در انتخاب سبدهای خود داشته باشند اغلب مایلند تا سبدهای خود را در حالتهای مختلف معیارهای قطعی با هم مقایسه نمایند. بنابراین در این تحقیق با توجه به شرایط سازمان مورد بررسی و نظر مدیران ارشد سناریو بر روی میزان تمایل جامعه به صنعتی سازی و تقاضا و استقبال از آن در ساخت و ساز تعریف می شود. و سبدهای حاصله در حالتهای مختلف سناریو مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرند.
فاز نهم نیز شامل گزارش دهی و بازنگری است که می بایست پس از پیاده سازی مدیریت پورتفولیوی در سازمان صورت پذیرد که در محدوده این تحقیق می گنجد.
فصل دوم
مروری بر ادبیات موضوع
بخش اول: زمینه ها و ماهیت مدیریت پورتفولیوی
بخش دوم: پورتفولیوی پروژه چیست؟
بخش سوم: مدلهای انتخاب پروژه
بخش چهارم: چارچوبها و الگوهای مدیریت پورتفولیوی پروژه
مقدمه
هر تحقیق و پژوهش علمی که صورت می گیرد بر پایه ها، ارکان و نتایج مطالعات و تحقیقات پیشین استوار است که هر پژوهشگر باید سعی کند مرتبط ترین دستاوردهای تحقیقات پژوهشگران قبلی را مورد شناسایی قرار دهد و دریابد که دیگران تا چه درجه ای مسأله تحقیق مورد نظر او را بررسی کرده اند و به آن نزدیک شده اند؛ به عبارت دیگر چه ابعادی از مسأله تحقیق، مورد پژوهش قرار گرفته و چه ابعادی بررسی نشده است. مطالب این فصل حاوی چکیده ای از کند و کاوی عمیق و وسیع در آنچه که پیرامون موضوع پایان نامه و موضوع های مشابه در کتاب ها، مقالات و تحقیقات وجود دارد، می باشد.
مطالب این فصل شامل چهار بخش اصلی می باشد. بخش اول پیرامون موضوع زمینه ها و ماهیت مدیریت پورتفولیوی بوده و شامل مطالبی در رابطه با تعاریف و ارتباطات موجود و … می باشد. بخش دوم پورتفولیوی پروژه را تشریح می نماید. بخش سوم تاریخچه مدلهای انتخاب پروژه را تشریح می نماید. بخش چهارم با موضوعیت چارچوبها و الگوهای مدیریت پورتفولیوی پروژه می باشد.
۲-۱ – بخش اول:زمینه ها و ماهیت مدیریت پورتفولیوی
۲-۱-۱ تعریف پروژه
پروژه تلاشی است موقت برای ایجاد محصولات، خدمات و نتایج مشخص و بی همتا (,۲۰۰۴, PMBOK ص۵)