خدمات تفریحی
۷۰
پارک هاو فضای سبز
۱
باغ وحش
۱
پارک شادی
مأخذ:(سایت سازمان میراث فرهنگی،استان قم،۱۳۹۳)
۲-۲-۴ ویژگی های اقتتصاد گردشگری قم
در استان قم سهم اشتغال در بخش کشاورزی در سال ۱۳۹۰ نسبت به سال قبل، ۰٫۲ درصد کاهش داشته است. سهم اشتغال در بخشهای اقتصادی صنعت و خدمات نیز طی این زمان بترتیب ۰٫۴افزایش و.۰٫۱ درصد کاهش یافته است. بررسی تغییرات سهم اشتغال در بخشهای مختلف اقتصادی بر حسب جنس نشان می دهد برای مردان در بخش کشاورزی و صنعت افزایش و در بخش خدمات کاهش وجود داشته است. همچنین برای زنان نیز در بخش کشاورزی کاهش و در بخشهای صنعت و خدمات افزایش وجود داشته است (مرکزآمار ایران،۱۳۹۰).
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
عمده ترین اهداف توسعه فعالیت اقتصادی گردشگری آثار اقتصادی آن است، به عبارت دیگر بدون انگیزه های اقتصادی توسعه و رونق گردشگری بادوام نخواهد بود. این آثار در قالب های مختلفی متبلور می شود که مهمترین آنها یکی آثار درآمدی است که حاصل هزینه های گردشگران بوده و دیگری میزان اشتغال زایی آن است که آن هم از نظر کیفی و کمی تابعی از میزان درآمد حاصل از گردشگری می باشد. بر اساس آمار های ارائه شده از سوی سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی در سال ۱۳۸۷ از ۱۹۹۲۷۵ نفر از گردشگران وارد شده به استان قم، ۳۸۲۵۸ نفر از گردشگران خارجی به مدت ۸۱۰۷۱ شب در هتل ها و هتل آپارتمان های شهر قم اقامت داشته اند، که درآمد حاصل از محل گردشگران خارجی ۳۰۱۹۴۸۴۰ هزار ریال برآورد شده است. در بخش اشتغال اقامتگاه ها به طور کلی ۵۶۱ نفر در کل اقامتگاه های تعریف شده در شهر قم در ۱۳۸۷ در بخش های مختلف مشغول به کار بوده اند. از تعداد ۱۹۹۲۷۵ نفر گرشگر خارجی وارد شده به استان قم تنها ۸۹۶۷۳ نفر از آنها اقدام به خرید سوغات کرده اند که درآمدی معادل ۴۳۱۱۰ میلیون ریال نصیب این شهر کرده اند. وبه طور کلی درآمد های حاصل از قابلیت های گردشگری در پنج بخش به ترتیب اقامت، غذا، جاذبه های دیدنی، ایاب و ذهاب و خرید سوغات در سال ۱۳۸۷ برای شهر قم برابر با ۹۸۲۴۶ میلیون زیال برآورد شده است که ۷/۳۰% از درآمد حاصل هزینه ها در اقامتگتها، ۸/۴۳% سوغات و ۱۰% غذا، ۰٫۵% دآمد حاصل از فروش بلیت به گردشگران خارجی، و ۱۵% بقیه درآمد حاصل از ایاب ذهاب بوده است (هادیانی زهره و همکاران،۱۳۸۹).
۳-۴- شیراز
۱-۳-۴- آمار گردشگران مذهبی ورودی به شیراز
جدول ۲۲-۴: آمار تعداد گردشگران وارد شده به شهر شیراز ۸۸- ۱۳۸۵
۱۳۸۵
۱۳۸۶
۱۳۸۷
۱۳۸۸
۸۵۸۶۰۰
۲۵۵۲۳۱
۹۱۸۴۰۰
۷۵۵۲۸۷
مأخذ: سازمان میراث فرهنگی وصنایع دستی
نمودار۹-۴: مقایسه تعداد گردشگران وارد شده به شهر شیراز ۸۸-۱۳۸۵
همانطور که در نمودار ۹-۴ مشاهده می کنید تعداد گردشگران وارد شده به شهر شیراز ۸۵ تا ۱۳۸۸ بیشترین تعداد گردشگر وارد شده به شهر شیراز در سال ۸۷ ۱۳به تعداد ۹۱۸۴۰۰ نفر و کمترین آن سال۸۶ بوده است.
۲-۳-۴- جاذبه های گردشگری مذهبی شیراز
شهر شیراز همواره به عنوان یکی از بززگترین مراکز فرهنگی – تاریخی در عرصه ملی و بین المللی مطرح بوده