مجموعه پایه بهبود یافته با اضافه کردن یک یا دو علامت ستاره نظیر ۶-۳۱G**, 6-31G* مشخص می شوند. یک ستاره بیانگر این است که مجموعه ای از توابع اولیه d به اتم های غیر هیدروژنی اضافه می شود. دو ستاره مجموعه ای توابع p را به اتم های هیدروژن اضافه می کند. این نوع توابع، توابع پایه قطبش پذیر نامیده می شوند، زیرا به تابع موج قابلیت انعطاف پذیری بیشتری برای تغییرشکل می دهند.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۲-۷نرم افزارهای به کار رفته در این مطالعه
-
- Hyperchem 8.0.3:
شکل (۲-۱) نمایی از نرم افزار هایپرکم.
ساختار تمام مولکول های مورد نظر با بهره گرفتن از نرم افزارHyperchem 8.0.3رسم شده است.
-
- Gaussian Viewer Version 5.0.8 :
شکل(۲-۲) نمایی از نرم افزار گوس ویو.
برای رسم ساختارهای مورد نظر جهت اماده کردن فایل های ورودی نرم افزار محاسباتی از Gaussian Viewer Version 3.07 استفاده شده است.
-
- Gaussian 2003 Version:
شکل (۲-۳) نمایی از نرم افزار گوسیین.
به منظور بهینه کردن ساختارهای مورد نظر، تمامی ساختارها با بهره گرفتن از نرم افزار(۴۸) Gaussian 2003 Version B.03با مجموعه پایه ها و سطح مناسب بهینه شده اند. مجموعه پایه ۶-۳۱۱G(d,p)(49.50.51) برای تما اتمها به کار رفته است. بهینه کردن ساختار کمپلکسها با بهره گرفتن از روش تابعگان چگالی B3LYPانجام شدهاست(۵۲.۵۳.۵۴). آنالیز ارتعاشی نیز برای اطمینان از قرار داشتن کمپلکسها بر روی کمینه انرژی منحنی انرژی پتانسیل یعنی حالت پایه انجام شده است.
تمام داده های خروجی انرژتیک، ساختاری، ویژگی های و دیگر ویژگی ها با بهره گرفتن از این نرم افزار صورت گرفت. پس از بهینه کردن ساختارهای مورد نظر داده های طول ها و زوایای پیوندی با بهره گرفتن از نرم افزار Gaussian Viewer 3.07 خوانده شده اند. سیمای اوربیتالهای مولکولی نیز با بهره گرفتن از این نرم افزار رسم شدهاند.
-
- Chem Draw Version 9.0.1:
شکل (۲-۴) نمایی از نرم افزار کم دراو.
برای رسم گرافیکی شکل تمام مولکولهای بررسی شده از نرم افزار Chem Draw Version 9.0.1 استفاده شده است.
ویژگی های سخت افزاری
تمام این نرم افزارهاتحت سیستم عامل Windows 7 Ultimateنصب شده اند. محاسبه ها با بهره گرفتن از رایانه Intel®Core™ 2Duo CPU 2.53GHzبا ۴GB رم انجام شده است.
فصل سوم: بحث و نتیجه گیری
۳-۱جنبه های پر انرژی (انرژتیک )[۲۵]
شکل ۳-۱ بررسی بنزن و رنگسازهای دارای بورازین[۲۶] را در این مقاله نشان می دهد.
شکل (۳-۱)فرم رزونانسی رنگسازهای دارای بورازین با گروه های مختلف x .
جدول ۳-۱ محاسبه انرژی، انرژی های نسبی برای تمام مولکول ها را نمایش می دهد. انرژی نسبی نشان میدهد که ایزومرB پایدارتر از ایزومر N در تمام گونه ها ست.
جدول (۳-۱) انرژی مطلق(هارتری)انرژی نسبی(ΔE)ثابت هامت آنها (σp)گشتاور دوقطبی رنگسازهای دارای بورازین با گروه های مختلف .x
E(N) | E(B) | ΔE | σp | μtot(N) | μtot(B) | |
H | -۵۵۱.۲۶۱۲ | -۵۵۱.۲۸۶۷ |