۴۹۳/۹۵
“ WT - MLP”
۸۶۶/۹۵
“BA - MLP”
از مقایسه نرخ بازشناسی روشهای نام برده شده در جدول (۴-۴) میتوان به عملکرد نسبتا خوب این سه روش در بازشناسی تصاویر چهره در شرایط ایده آل (در این شرایط تصاویر ورودی شفاف و بدون نویز هستند.) اشاره کرد.
معرفی روش رفع ماتی از تصاویر چهره FADEIN
همانطورکه در فصل قبل به آن اشاره شد، در این پایان نامه علاوه بر شبیهسازی روش پیشنهادی، به شبیهسازی روش ارائه شده در [۲۰] (روش FADEIN) پرداخته و در شرایطی مساوی به مقایسه نتایج کمّی حاصل شده از این دو روش میپردازیم.
در روش FADEIN، ابتدا تمامی نمونههای آموزش که شامل تصاویر چهره مات شده میباشند را به حوزه فرکانس نگاشت داده، سپس این نمونهها باتوجه به رابطه (۴-۱) جهت یادگیری آماری، به فضای ویژگی بنا شده بر پایه اندازه مولفههای فرکانسی، نگاشت مییابند:
(۴-۱)
Log
در این رابطه تصویر چهره مات نگاشت یافته به حوزه فرکانس، ویژگیهای استخراج شده، و مربوط به مولفه فرکانسی تصویر میباشند.
با توجه به این نکته که استفاده از تمامی اطلاعات موجود در این فضای ویژگی، حجم محاسباتی بالایی را به دنبال دارد، در روش FADEIN به جای استفاده از تمامی اطلاعات مربوط به هر دسته، به کمک یک روش آموزش آماری مبتنی بر تجزیه و تحلیل اجزای اصلی (PCA) تنها از اطلاعات تقریبی هر دسته استفاده می شود. سپس با بهره گرفتن از رابطه (۴-۲)، ماتریس همبستگی Ai مربوط به هر دسته از روی بردارهای ویژگی آن دسته، محاسبه شده و فضای ویژگی مورد نظر تشکیل داده می شود:
(۴-۲)
i
که در این رابطه تعداد بردارهای ویژگی استخراج شده از دسته i ام، و Xik بردار ویژگی kام مربوط به دسته iام و ترانهادهی ماتریس Xik میباشد.
در این روش پس از محاسبه ماتریس همبستگی Ai مربوط به هر دسته، به منظور کاهش ابعاد فضای ویژگی، مقادیر ویژه و بردارهای ویژه مربوط به هر کدام از ماتریسهای همبستگی را استخراج کرده، و سپس بردارهای ویژه متناظر با اولین Dمقدار ویژه بزرگ هر دسته به شکل i = Φ، به عنوان بردارهای ویژگی متناظر با هر دسته در نظر گرفته میشوند.
سپس برای شناسایی PSF مات کننده تصویر چهره مات ورودی، با توجه به رابطه (۴-۳) این تابع را از مقایسه بردارهای ویژه مربوط به هر دسته از تصاویر فضای ویژگی در مرحله آموزش با بردار ویژگی حاصل از تصویر چهره مات ورودی (g)، شناسایی می کند.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
(۴-۳)
= arg maxi S
= arg maxi
که در این رابطه بردار مربوط به بردار ویژگی حاصل از تصویر چهره مات ورودی (g)، و زاویه بین بردار ویژگی و بردار ویژگی دسته iامi) Φ(، و i شماره دسته آموزش را نشان می دهند.