معناداری
قدرت دست
یوگا
ایروبیک
۸۸۱/۴
۰۵/۱۵
۰۰/۱
کنترل
۲۳۶/۵۳
۰۷/۱۵
*۰۰۵/۰
ایروبیک
یوگا
۸۸۱/۴-
۰۵/۱۵
۰۰/۱
کنترل
۳۵۵/۴۸
۰۲/۱۵
*۰۱۰/۰
همچنین طبق نتایج جدول ۴-۳۴ از تحلیل آزمون تعقیبی شفه میتوان نتیجه گرفت که میانگین قدرت دست در گروه یوگا و ایروبیک نسبت به گروه کنترل به طور معناداری افزایش یافته است. ولی دوگروه تجربی تفاوت معناداری با یکدیگر ندارند(۰۵/۰= α). شکل ۴-۱۶ میانگین قدرت دست آزمودنیها در پیش آزمون و پس آزمون را نشان میدهد.
قدرت دست(نیوتن)
شکل ۴-۱۶٫ میانگین قدرت دست آزمودنیها در پیش آزمون و پس آزمون
فصل پنجم:
بحث و نتیجه گیری
۵-۱- مقدمه
در این فصل خلاصهای از تحقیق و یافتههای حاصل از آن را ذکر کرده و سپس به بررسی وتجزیه و تحلیل نهایی نتایج بدست آمده و مقایسه آنها با نتایج تحقیقات مشابه میپردازیم. پیشنهاداتی نیز برای مطالعات بعدی ارائه میگردد. هدف از تحقیق حاضر بررسی و مقایسه اثرات تمرینات منظم یوگا بر عوامل ترکیب بدنی، فیزیولوژیک و آمادگی جسمانی زنان سالم غیر ورزشکار میباشد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۵-۲- خلاصه تحقیق
فعالیت جسمانی منظم در پیشگیری از بسیاری اختلالات بدنی نظیر بیماریهای قلبی و عروقی، فشار خون بالا، دیابت، پوکی استخوان و بهبود و کاهش افسردگی و افزایش تصور ذهنی خوب از بدن خود و سلامت روان مؤثر است(۳۱).
هدف از تحقیق حاضر مقایسه تاثیر تمرینات یوگا و ایروبیک بر برخی عوامل فیزولوژیکی و آمادگی جسمانی زنان غیر ورزشکار بود. این پژوهش از نوع نیمه تجربی و کاربردی بوده و نمونههای آن ۳۰ نفر از از زنان غیر فعال شهرستان میبد با دامنه سنی ۳۵-۲۲ سال بودند که به صورت داوطلبانه انتخاب و به طور تصادفی در سه گروه ایروبیک، یوگا و کنترل تقسیم شدند. تعداد افراد در هر گروه شامل ۱۰ نفر میباشد. آزمودنیها در گروه های تجربی، به مدت ۸ هفته در برنامهی تمرینی مشخص، ۳ جلسه در هفته و هر جلسه به مدت ۱ ساعت شرکت کردند. تمرینات در گروه ایروبیک شامل ۱۰ دقیقه گرم کردن، ۴۰ دقیقه حرکات ریتمیک و ۱۰ دقیقه بازگشت به حالت اولیه بود. تمرینات ایروبیک در جلسات اول با شدت ۵۵ % ضربان قلب ذخیرهی بیشینه و در جلسات آخر با شدت ۷۵ % ضربان قلب ذخیرهی بیشینه انجام شد. تمرینات در گروه یوگا شامل ۴۰ دقیقه تمرینات آسانا، ۱۰ دقیقه تمرینات شاواسانا و ۱۰ دقیقه تمرینات پرانایاما بود. افراد گروه کنترل در طول تحقیق هیچ گونه تمرین و فعالیت بدنی منظم را انجام ندادند و فقط در شروع و پایان دوره تمرینی در پیش آزمون و پس آزمون شرکت کردند. از نظر عوامل موثر بر متغیرهای تحقیق، نظیر نظم دوره قاعدگی، عدم بیماریهای خاص(صرع، هپاتیت و …)، مصرف نکردن دارو، سیگار و غیره، آزمودنیها دارای شرایط مناسب و مشابهی بودند. متغیرهای اندازه گیری در پیش آزمون و پس آزمون عبارت بودند از: ترکیب بدنی( وزن بدن, درصد چربی, توده چربی بدن, توده بدون چربی بدن)، توان هوازی، فشارخون، ضربان قلب، شاخص های ریوی، توان بیهوازی عضلات پا، انعطافپذیری و قدرت دست میباشد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی(آزمون کوواریانس و آزمون تعقیبی شفه) استفاده شد.
۵-۳- یافتههای تحقیق
۱- وزن بدن در گروه یوگا ۸۷/۱ % و در گروه ایروبیک ۸۶/۳ % کاهش یافته است که بین دو گروه تمرینی یوگا و ایروبیک، تفاوت معناداری مشاهده نشد.
۲- درصد چربی بدن در گروه یوگا ۳۷/۵ % و در گروه ایروبیک ۸۹/۷ % کاهش یافته است که بین دو گروه تمرینی یوگا و ایروبیک، تفاوت معناداری مشاهده نشد.
۳- وزن چربی در گروه یوگا ۱۰/۷ % و در گروه ایروبیک ۲۷/۱۱ % کاهش یافته است که بین دو گروه تمرینی یوگا و ایروبیک، تفاوت معناداری مشاهده نشد.