۸۳۲۸۶/۰
۴۸۱۲۵/۲
۹۵۶۳/۰
نتایج روش مورد استفاده در این پایان نامه
۳۳۵۵/۰
۸۳۲۶/۰
۴۸۱۶/۲
۹۵۶۰/۰
مشخصات شبکه ۳۳ شینه تحت مطالعه
شبکه ۳۳ شینه تحت مطالعه دارای ۳۲ نقطه بار و ۳۲ خط بوده و با ساختار شعاعی، بار کل ۷۲/۳ مگاوات و ۳/۲ مگاوار را تغذیه مینماید. ولتاژ مبنا در این شبکه ۶۶/۱۲ کیلوولت و توان ظاهری مبنا ۱۰ مگاولت آمپر است [۳۱]. اطلاعات مربوط به بارها و خطوط این شبکه در پیوست آمده است.
لازم به ذکر است که بدون حضور DG در شبکه مذکور، تلفات شبکه در حدود KW211 و بیشترین افت ولتاژ مربوط به شین ۱۸ است که مقدار ولتاژ آن ۹۰۳۷۸/۰ پریونیت میباشد. نمودار تک خطی این شبکه در شکل ۴-۲ نشان داده شده است.
شکل ۴‑۲: نمودار تک خطی شبکه آزمایش ۳۳ شینه IEEE.
تعیین مکانهای کاندید برای نصب منابع تولید پراکنده و کلیدها
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
در این قسمت چگونگی تعیین مکانهای کاندید برای نصب DGها و کلیدها بر روی شبکه ۳۳ شینه تشریح میگردد. مروری بر مطالعات پیشین درمورد جایابی DGها نشان میدهد که مکان بهینه DGها به منظور کاهش تلفات معمولاً بر روی شینهای انتهایی تعیین میشود [۱۶، ۳۲، ۳۳]. با توجه به این مسأله شینهای روی شاخههای فرعی به عنوان مکان کاندید برای نصب DGها در نظر گرفته میشود. این شینها شامل شینهای ۱۳ تا ۳۳ میباشد.
در وهله بعدی نوبت به تعیین مکانهای کاندید برای نصب کلیدها میرسد. در حالت کلی نقاط ابتدایی و انتهایی همه خطوط را میتوان به عنوان مکان کاندید برای نصب کلیدها در نظر گرفت [۳۴]. با انتخاب همه این نقاط در مجموع ۵۹ مکان کاندید برای نصب کلیدها تعیین میشود. در این صورت تعداد زیادِ مکانهای کاندید، سبب افزایش طول کروموزوم میگردد که این مسأله امکان رسیدن به جواب بهینه را دشوار میسازد. در ادامه روند کاهش تعداد این مکانهای کاندید شرح داده میشود.
جهت کاستن تعداد مکانهای کاندید نصب کلید باید قاعده و مبنایی برای حذف برخی مکانهای کاندید داشت تا بتوان با اطمینان از بهینهتر بودن مکانهای باقیمانده نسبت به مکانهای حذف شده دفاع کرد. برای توضیح این قاعده، شاخه اصلی و شاخههای فرعی به طور جداگانه در نظر گرفته میشود.
هدف از قرار دادن کلیدها بر روی شاخه اصلی، جدا کردن تعدادی از شینهای بالادستی کلید و اتصال مجدد آنها به شبکه اصلی است. با این توضیح یکی از خطوط روی شاخه اصلی در نظر گرفته میشود و تأثیر نصب کلید در ابتدا و انتهای آنرا بررسی میگردد. فرض میشود در دو سر خط بین شینهای ۶ و ۷ کلید وجود داشته باشد. عملکرد این دو کلید، برای وقوع عیب در همه خطوط به غیر از خط بین شینهای ۶ و ۷، یکسان است. زمانی که عیبی در خط بین شینهای ۶ و ۷ رخ دهد، کلید ابتدای خط میتواند به وظیفه اصلی خود که جداسازی عیب و اتصال مجدد شینهای بالادستی به شبکه اصلی است، عمل نماید. ولی با وجود کلید انتهای خط امکان انجام این کار وجود ندارد. در این حالت همه شینهای بالادستی به همراه شینهای روی شاخههای فرعی که در هیچ جزیرهای قرار نمیگیرند، تا زمان تعمیر خط دچار خاموشی میشوند. بنابراین مکان کاندید نصب کلید برای این خط در ابتدای آن تعیین میگردد. برای سایر خطوط روی شاخه اصلی نیز میتوان استدلال مشابهی داشت.
هدف از نصب کلیدها بر روی شاخههای فرعی، تشکیل جزیره و تغذیه بارها توسط DGها است. با این توضیح یکی از خطوط روی شاخه فرعی در نظر گرفته میشود و تأثیر نصب کلید در ابتدا و انتهای آن بررسی میگردد. فرض میشود در دو سر خط بین شینهای ۱۴ و ۱۵ کلید وجود داشته باشد. عملکرد این دو کلید برای وقوع عیب در همه خطوط به غیر از خط بین شینهای ۱۴ و ۱۵ یکسان است. زمانیکه عیبی در خط بین شینهای ۱۴ و ۱۵ رخ دهد، کلید انتهای خط میتواند به وظیفه اصلی خود که جداسازی عیب و تشکیل جزیره در انتهای خط است، عمل نماید. ولی با وجود کلید ابتدای خط، امکان انجام این کار وجود ندارد. بنابراین مکان کاندید نصب کلید برای این خط در انتهای آن تعیین میگردد. برای سایر خطوط روی شاخه اصلی نیز میتوان استدلال مشابهی داشت. بر اساس استدلالهای فوق، تعداد مکان کاندید برای کلیدها به ۳۱ عدد میرسد.
سادهسازی دیگری که میتوان انجام داد، حذف یک مکان انتهایی هر شاخه فرعی غیر از شاخه فرعی دوم میباشد. این حذف با توجه به این که کوچک بودن بیش از حد جزایر نمیتواند نصب و استفاده از DGها و کلیدها را توجیه اقتصادی نماید، صورت میگیرد. همچنین مکان کاندید بین شینهای ۳ و ۴ نسبت به بقیه مکانهای کاندید بالادستی شین ۶ بهینهتر میباشد. دلیل این امر این است که کلید روی خط بین شینهای ۳ و ۴ قادر است برای همه عیبهای روی خطوط پایین دستی عمل نماید تا نقاط بار بالادستی، از جمله نقاط بار روی شاخه های فرعی اول و دوم، مجدداً به شبکه اصلی متصل شود. در نهایت با همه توضیحات بیان شده، مکانهای کاندید نصب کلید روی شبکه آزمایش ۳۳ شینه به صورت شکل ۴‑۳ میباشد.
شکل ۴‑۳: شبکه ۳۳ شینه با ۲۵ مکان کاندید برای نصب کلید.
داده ها و مقادیر پارامترهای مورد استفاده در الگوریتم پیشنهادی
پیش از بیان نتایج شبیهسازی برای موارد مطالعاتی مختلف، تعدادی از مقادیر عددی مورد استفاده در بخش شبیهسازی مطرح میشود که این اطلاعات به صورت زیر میباشند.
اطلاعات مدل بار
بحث مربوط به مدل بار چندسطحی در فصل سوم عنوان شد. در قسمت شبیهسازی دو نوع مدل بار چندسطحی مورد استفاده قرار میگیرد. مقادیر ضریب توزیع بار برای این دو نوع یکسان میباشد. تفاوت این دو مدل در مدت زمان تداوم هر سطح بار است. این دو نوع مدل بار در جداول ۴-۴ و ۴-۵ نشان داده شدهاند.
جدول ۴‑۴: مقادیر ضرایب بار برای هر پله بار در مدل بار چند سطحی نوع ۱٫
سطح بار
مقدار ضریب توزیع بار
مدت زمان تداوم (h)
بار ضعیف
۳/۰
۲۹۲۰
بار متوسط
۷/۰
۵۵۰۰
بار پیک