پایه هر دانشی روش شناخت آن است و اعتبار و ارزش هر علمی به روش شناختی مبتنی بوده است که هر علم بکار می برد. بنابراین دستیابی به هدفهای تحقیق میسر نخواهد بود مگر زمانی که جستجوی شناخت با روش شناسی درست صورت پذیرد. روش تحقیق مجموعه ای از قواعد و ابزارها و راه های معتبر (قابل اطمینان) و نظام یافته برای بررسی واقعیت ها،کشف مجهولات و دستیابی به راه حل مشکلات است (خاکی،۹۳،۱۳۸۴).
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
لذا در این فصل با هدف آشنایی خواننده از نحوه عمل، سعی به معرفی وبحث در مورد مباحثی چون :
اهداف پژوهش
تدوین فرضیه ها
نوع وروش تحقیق
جامعه و نمونه آماری
مدل تحقیق
متغییرهای تحقیق ونحوه محاسبه آنها
روش جمع آوری ( گرد آوری) اطلاعات
دوره زمانی تحقیق
دوره مکانی تحقیق
آزمون های آماری برای مدل رگرسیون
مفاهیم اساسی فوق برای تحقیق حاضر بررسی می گردد.
۳-۲ اهداف پژوهش
هدف کلی این تحقیق به این موضوع اشاره دارد که، به بررسی رابطه بین بهنگام بودن اعلام سود و بازده سرمایه گذاری می پردازد.
۳-۳ تدوین فرضیات
فرضیه تحقیق حدس بخردانه ای درباره رابطه دو یا چند متغییر است فرضیه به صورت جمله اخباری بیان می شود و نشانگر نتایج مورد انتظار است. یک فرضیه هیچ گاه اثبات و یا ابطال نمی شود، بلکه براساس داده های به دست آمده فقط تایید یا رد می شود (سرمدی زهره وبازرگان وحجازی ص ۳۵). فرضیه در حقیقت راه حل موقتی و پیشنهادی پژوهشگر برای حل مساله است, به عبارت دیگر فرضیه قضیه ایی است شرطی یا فرضی که تایید یا رد آن بر اساس سازگاری مفاهیم آن و به استناد مدارک تجربی و دانش گذشته آزمایش شود. (نادری و سیف نراقی , ۱۳۶۸ ,ص ۸۵)
سرمایه گذاران برای اتخاذ تصمیم در هر مرحله از خرید یا نگهداری سهام به اطلاعات نیاز دارند که بیان کننده بازده سهم در آینده می باشد در واقع پیش بینی این قیمت همواره از اهمیت زیادی برخوردار بوده است زیرا از متغیر های موثر بر قضاوتها و تصمیم گیری های استفاده کنندگان و عاملی مهم در کارایی بازار های سرمایه به حساب می آید.
با توجه به مساله تحقیق فرضیه های این پژوهش به ۱ فرضیه اصلی و۲ فرضیه فرعی در صنعت خودروسازی و صنعت فلزات اساسی به صورت زیر تقسیم می شود.
فرضیه اصلی :
بین بهنگام بودن اعلام سود و بازده سرمایه گذاری رابطه معناداری وجود دارد.
فرضیه فرعی ۱ : بین بهنگام بودن اعلام سود و بازده سرمایه گذاری در صنعت خودروسازی رابطه معناداری وجود دارد .
فرضیه فرعی ۲ : بین بهنگام بودن اعلام سود و بازده سرمایه گذاری در صنعت فلزات اساسی رابطه معناداری وجود دارد.
۳-۴ نوع و روش تحقیق:
تحقیق عبارت است از یک فرایند مستمر، منظم و با ضابطه در جهت حل یک مشکل (شناخت یک موقعیت نامعیین) است یا تجزیه و تحلیل، ثبت نظام مشاهدات کنترل شده است که منجر به اصول قوانین و تئوری ها می شود. پژوهشگر پس از تهیه وتنظیم موضوع تحقیق باید در فکر انتخاب روش تحقیق باشد. هدف از انتخاب روش تحقیق این است که مشخص نماییم برای بررسی موضوعی خاص چه روش تحقیقی لازم است تا او هر چه سریع تر به پرسش یا پرسش های تحقیق مورد نظر دست یابد. تحقیق حاضر در زمره تحقیقات کاربردی قرار می گیرد.
تحقیق توصیفی شامل مجموعه روشهایی است که هدف آن ها توصیف کردن شرایط یا پدیده های مورد بررسی است. اجرای تحقیق توصیفی می تواند صرفاً برای شناخت بیشتر شرایط موجود یا یاری دادن به فرایند تصمیم گیری باشد. (سرمدی زهره وبازرگان وحجازی ص۸۱ و۸۲ ). با توجه به اینکه تحقیق حاضر به جمع آوری اطلاعات برای آزمون فرضیات یا پاسخ به سوالات مربوط به وضعیت فعلی که به بررسی رابطه متغییرها می پردازد لذا، روش تحقیق به کار رفته در این طرح، روش توصیفی از نوع همبستگی (توصیفی– همبستگی ) محسوب میشود. پس به طور خلاصه این پژوهش از نوع توصیفی و کاربردی است.
۳-۵ جامعه و نمونه آماری
یک تحقیق علمی با هدف شناخت یک پدیده در جامعه آماری انجام می شود. به این دلیل موضوع تحقیق ممکن است متوجه صفات، ویژگیها، کارکردها، و متغییرهای آن یا اینکه متوجه روابط بین متغییرها، صفات، کنش و واکنش و عوامل تأثیر گذار در جامعه باشد. مشخص کردن جامعه و نمونه آماری روش نمونه گیری و حجم نمونه به خاطر برآورده شدن الزام اعتبار بیرونی تحقیق است.
بنابراین جامعه را این گونه می توان تعریف کرد:
جامعه عبارتست از گروهی از مشاهدات می باشد که حداقل دارای یک صفت مشخصه مشترک باشند. که می توان با ذکر دقیق صفات مشترک جامعه را محدود کنیم.(سرمد، حجازی، بازرگان، ۱۳۸۸).
جامعه آماری این تحقیق کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران از سال ۱۳۸۵ لغایت تا پایان سال ۱۳۹۰ می باشد.
نمونه بخشی از جامعه می باشد که معرف ویژگیهای جامعه می باشد. منظور از معرف بودن این است که بتوان در نمونه ویژگیهای جامعه را مشاهده کرد. (سرمد،حجازی، بازرگان،۱۳۸۸)
برای تعیین نمونه تحقیق شرکت های با مشخصات زیر در نظر گرفته می شود :
۱ - سال مالی انها منتهی به ۲۹ اسفند هر سال باشد.
۲ - گزارشات مالی انها در دسترس باشد
۳- شرکت ها بین سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۰ تغییر سال مالی نداشته باشد .
۴- شرکت ها نبای
د در گروه واسطه گری مالی باشد.. (بانک ها، سرمایه گذارها و….)
از بین شرکتهای دو صنعت خودرو سازی و صنعت فلزات اساسی انتخاب شده است.
جدول۳-۱ لیست شرکتها
نام شرکت | نماد | ۱ | ۲ | ۳ | ۴ | ۵ | ۶ |