بعد
گویه
دینداری
مناسکی
سئوال ۸
سئوال ۹
سئوال ۱۰
۳_۲_۲_۳)ارزش های سیاسی:
متغیر وابسته ارزش های سیاسی در قالب متغیرهای زیر عملیاتی شده است:
۳_۲_۲_۳)هویت اجتماعی:
هویت اجتماعی احساس تعلق و همبستگی به یک جامعه است به گونهای که عضو یک جامعه را از سایر جوامع متمایز میسازد و فرد در مقابل معیارها و ارزش های جامعه خود احساس تعهد و تکلیف کند و در امور مختلف آن مشارکت جوید، انتظارات جامعه از خود را پاسخ گوید و در مواقع بحرانی، سرنوشت جامعه و غلبه بر بحران برای او مهم باشد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
در این پژوهش هویت اجتماعی به ابعاد مختلفی به ابعاد خانوادگی، گروهی و ملّی تقسیم شده است. برای سنجش هویت خانوادگی از شاخص های میزان و درجه احساس تعلق و علاقه به اعضای خانواده و اقوام و خویشاوندی، برای سنج هویت گروهی از شاخص های میزان و درجه احساس تعلق به دوستان، اهالی محله و همسایگان و تشکلهای دانشجویی استفاده شده است. از شاخص های میزان و درجه احساس تعلق به نظام سیاسی کشور، احزاب و گروههای سیاسی کشور، خاک و سرزمین ایران، فرهنگ و آداب و رسوم کشور برای سنجش هویت ملی سود برده شده است. لازم به ذکر است انتظار میرود در صورت تغییر ارزشهای فرهنگی و سیاسی به سمت ارزشهای مدرن، بعد ملی هویت اجتماعی پاسخگویان تقویت شود. این متغیر در قالب سئوال ۱۲ و گویههای ۱ تا ۹ در پرسشنامه طراحی شده است.
۳_۲_۲_۳_۲)وسایل ارتباط جمعی:
وسایل ارتباط جمعی یکی از سرچشمههای گوناگون تعیین هنجارهای اجتماعی و سیاسی برای افراد جامعه به شمار میرود. در این پژوهش وسایل ارتباط جمعی شامل تلویزیون، مطبوعات، رادیوهای خارجی، ماهوارههای خارجی و اینترنت میباشد. در این پژوهش میزان استفاده از وسایل ارتباط جمعی نشاندهنده سطح آگاهی اجتماعی و سیاسی است.
۳_۲_۲_۳_۳)حقوق شهروندی:
به نظر مارشال مفهوم شهروندی در نظامهای دموکراتیک و مدرن با گذشت زمان رشد می کند چنانکه سرانجام سه بعد مشخص پیدا میکند که او آن ها را مدنی، سیاسی و اجتماعی می نامد. حقوق و مفهوم شهروندی یکی از نشانههای بارز گرایش به سمت ارزشهای سیاسی دموکراتیک و مدرن است که در قالب گویههای زیر در پرسشنامه آمده است:
متغیر
ابعاد
گویه
حقوق شهروندی
حقوق مدنی
همه افراد صرف نظر از جنسیت، قومیت، دین و مذهب در برابر قانون مساوی هستند و باید یکسان مورد حمایت قانون قرار گیرند.
همه افراد باید بتوانند بدون ترس و نگرانی از کارهای حکومت انتقاد کنند.
آزادی عقیده و بیان نبایستی برای همه وجود داشته باشد چون برای جامعه خطرناک است.
همه ایرانیان چه مسلمان و چه غیرمسلمان باید در عقاید مذهبی و برگزاری مراسم خود آزاد باشند.
حقوق سیاسی
همه افراد بالای ۱۸ سال باید حق رأی داشته باشند حتی اگر نتوانند این کار را درست انجام دهند.
هر فردی میتواند از حق تشکیل انجمنها و اجتماعات بهرهمند گردد.