۱
۷۳/۱۳
فنلی O-H
۴-۹- بررسی تشکیل کمپلکس بزرگ باز حلقه Cu2+
این کمپلکس از واکنش تراکمی بین سالیسیل آلدهید و دی آمین سنتز شده به نسبت ۲:۱ در حضور نمک کلرید مس دو آبه [CuCl2.2H2O] در حلال متانول خشک و به روش تمپلیت سنتز شد و با روشهای طیف سنجی FT-IR و آنالیزMass مورد شناسایی قرار گرفت.
۴-۹-۱- بررسی طیف IR کمپلکس بزرگ باز حلقه Cu2+
طیف مادون قرمز این کمپلکس (طیف۴-۱۴) در نوجول گرفته شد. بهترین مشخصه برای تشکیل باز شیف، نوار جذبی مربوط به باند ایمینی است که در cm-1 ۱۶۲۲ظاهر شده.نوار جذبی موجود در ناحیهی cm-1 ۱۲۰۹ مربوط به ارتعاش کششی C-N میباشد. نوار جذبی مشاهده شده در ناحیهی cm-1 ۱۴۷۳ مربوط به C=C کششی حلقهی آروماتیک میباشد.پیک مشاهده شده در ناحیهی cm-1 ۹۵۴ را میتوان به ارتعاش کششی قوی گروهC-F نسبت داد. پیک مشاهده شده در ناحیهی cm-1 ۱۱۵۹ و cm-1 ۱۲۹۵ که به ترتیب مربوط به ارتعاش کششی گروه C-O نامتقارن و امتقارن میباشد که عدم شکستن پیوند اتری را طی واکنش تشکیل کمپلکس تایید می کند. همچنین پیک مشاهده شده در ناحیهی cm-1858 مربوط به C-H خمشی خارج از صفحهای آروماتیک میباشد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۴-۹-۲- بررسی طیف جرمی کمپلکس Cu2+
مطالعه طیف جرمی این کمپلکس نشان دهنده پیکی در ناحیهی ۶۳۶ m/z = میباشد که تاییدی بر ساختار A کمپلکس Cu2+ میباشد (طیف۴-۱۵).
با جدا شدن یک گروه سالیسیل آلدهید از لیگاند، گونه B با ۵۳۲ m/z = حاصل می شود شکل (۴-۱۰). درصد فراوانی مشاهده شده در طیف با درصد فراوانی طبیعی ایزوتوپهای اتمهای تشکیل دهنده ترکیب تطابق قابل قبولی دارد. خلاصه نتایج طیف جرمی کمپلکس بزرگ باز حلقهی Cu2+ در جدول (۴-۸) آمده است. با توجه به داده های طیف سنجی جرمی و ساختارهای مشابه برای کمپلکسهای مس، به نظر میرسد فضای کئوردیناسیون اطراف اتم مرکزی Cu2+ بصورت شش کئوردینه با آرایش هشت وجهی انحراف یافته یا ضد منشور مثلثی منحرف شده شامل N2O2 از طرف لیگاند ویون همراه با حضور دو مولکول کلر در فضای کئوردیناسیون قابل تصور است.
(۶۳۶) C29H24F2CuCl2N2O4
۱۰۰% ۶۳۵
۶۳% ۶۳۷.۳
۵۰% ۶۳۷.۴
(A)
(A)
(۵۳۲) C22H20F2CuCl2N2O3
۱۰۰% ۵۳۳
۹۲% ۵۳۱
۳۶% ۵۳۵
(B)
(B)
شکل (۴-۹)- قطعات مرتبط با طیف جرمی کمپلکس Cu2+
جدول (۴-۸)- نتایج طیف سنجی جرمی کمپلکس بزرگ باز حلقهی Cu2+
جرم گونه (m/z)
نوع گونه
۶۳۶
CuL] + 2Cl + H]
۵۳۲
B + 2Cl +H
۴-۱۰- نتیجه گیری
در این پروژه، ما موفق به سنتز و شناسایی لیگاند بزرگ باز حلقه باز شیف L)) با دهندههای N2O4 و کمپلکسهایی از آن با یونهای فلزی روی، منگنز، مس، نیکل، کادمیم به روش تمپلیت شدیم. در جدول (۴-۹) خلاصهای از نتایج به دست آمده مشاهده می شود.
جدول (۴-۹) خلاصه نتایج به دست آمده در پروژه
Mass
۱۳CNMR
۱HNMR
IR