Q4.32
۰٫۸۱۸
۰٫۰۱۹
مقایسه نتایج به دست آمده از دو روش شاخص اهمیت نسبی و فازی
با بررسی مهمترین عوامل موثر بر بهره وری طبق جداول(۴-۱۵)و(۴-۲۰) و نیز رتبه بندی کل عوامل طبق جداول (۴-۱۳)و(۴-۱۶) با بهره گرفتن از روش فازی و شاخص اهمیت نسبی مشاهده می شود که تفاوت اندکی میان رتبه عوامل در این دو روش وجود دارد با بررسی دقیق تر دو روش خواهیم دید که روش شاخص اهمیت نسبی یک عدد قطعی مانند۱،۲،۳،۴ و۵ را به پاسخ های کیفی اختصاص می دهد در حالی که روش فازی یک عدد فازی مثلثی مانند (۰٫۱,۰٫۲۵,۰٫۴) و (۰٫۳,۰٫۵,۰٫۷) را به پاسخ های کیفی نسبت می دهد که یک بازه را پوشش می دهد که در عدد اول،این بازه برابر[۰٫۱,۰٫۴] و در عدد دوم، برابر [۰٫۳,۰٫۷] می باشد . همان طور که مشخص است بازه این دو عدد با هم، همپوشانی دارد که دلیل آن همان غیر قطعی بودن دو عدد مذکور است. با توجه به اینکه افراد پاسخگو به سئوالات مطرح شده، پاسخ های کیفی می دهند نسبت دادن اعداد غیر قطعی که یک بازه را در بر می گیرد مناسبتر به نظر
می رسد. به عنوان مثال وقتی فرد پاسخگو گزینه متوسط را انتخاب می کند پاسخ او می تواند بازه کمی کمتر از متوسط و یا کمی بیشتر از متوسط را در بر بگیرد. بنابر این نسبت دادن عدد فازی می تواند پاسخ ها را دقیق تر مدل کند.
این دو روش را می توان با محاسبه ضریب همبستگی رتبه ای اسپرمن که از رابطه (۴-۱۷) بدست
می آید مقایسه نمود:
(۴-۱۷)
که در آن ضریب همبستگی رتبه ای اسپرمن و D تفاوت بین دو رتبه اختصاص داده شده به یک عامل از سوی هر کدام از دو نمونه مورد مقایسه و N تعداد عوامل می باشد. در این بررسی برابر۹۸۷/۰ می باشد که نشان از همبستگی بالای بین دو نتایج حاصل از روش های شاخص اهمیت نسبی و روش فازی می باشد گرچه هر دو روش متفاوت است ولی نتایج آنها بسیار به هم نزدیک است.
فصل پنجم
ارائه مدلP.N.HR جهت مقایسه
عدد بهره وری منابع انسانی
۵-۱- مقدمه
در فصل قبل، پس ارسال و جمع آوری پرسشنامه ها، داده های حاصل از جامعه آماری، به روش شاخص اهمیت نسبی و منطق فازی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و عوامل موثر بر بهره وری منابع انسانی شناسایی و دسته بندی شدند در این فصل عواملی که بر اساس عدد فازی نزولی رتبه بندی شده بودند، به صورت پرسشنامه مرحله دوم در اختیار ۳ شرکت پیمانکاری دارای رتبه ۱ قرار گرفتند. پس از جمع آوری و تجزیه و تحلیل، مدلی به نامP.N.HR ۱«عدد بهره وری منابع انسانی» ارائه شد و ۳ شرکت با یکدیگر مقایسه گردیدند.
جامعه آماری
جامعه آماری انتخاب شده در این فصل صرفاً از بین شرکت های پیمانکاری می باشد. بنابر این ۳ شرکت پیمانکاری با رتبه ۱ در رشته ساختمان انتخاب شده اند.
روش طراحی پرسشنامه
سئوالات پرسشنامه دوم به ترتیب اولویت فازی در همان ۴ دسته پرسشنامه اول (۱- برنامه ریزی مدیریت منابع انسانی، ۲- تشکیل تیم پروژه، ۳- توسعه تیم پروژه و ۴- مدیریت تیم پروژه) قرار گرفتند، ولی با این تفاوت که گزینه ها به صورت ۳ جوابی کیفی(ضعیف، متوسط و قوی) تغییر پیدا کرند، که در این مرحله سئوالات خود شرکت پیمانکاری را مستقیماً مخاطب قرار داده بود که توان بهره وری منابع انسانی آنها مشخص شود.
productivity Numbers human resources
آزمون مورد استفاده برای تحلیل داده ها
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
پس جمع آوری پرسشنامه های دوم، باید سئوالات پرسشنامه ها که به صورت کیفی است به کمی تبدیل شوند. از این رو مدل جدیدی که به صورت جدول برای محاسبات این داده ها طراحی شده است، استفاده گردیده است. شرح این مدل به همراه پارامترهای آن در بخش مربوطه توضیح داده
می شود. برای تجزیه و تحلیل داده ها، در این تحقیق از نرم افزارSPSS استفاده شده است.
تجزیه و تحلیل دادها
۵-۵-۱- توصیف جامعه آماری پرسشنامه ها
با توجه به اطلاعات خواسته شده از ۳ شرکت پیمانکاری در پرسشنامه دوم، مقدار تجربه هر یک از ۳ شرکت پیمانکاری رتبه ۱ در رشته ساختمان بر حسب سال در جدول (۵-۱) آورده شده است که
مقایسه ای بین آنها صورت گیرد.
(جدول ۵-۱): توصیف مقدار تجربه سه شرکت پیمانکاری رتبه ۱
مقدار تجربه (سال)
شرکت
۲۵
X
۲۳
Y