در نهایت با توجه به اطلاعات بدست آمده، شاخص کل طرد اجتماعی در بین زنان سرپرست خانوار تهران از ۰ تا ۱۰۰ به این صورت میباشد: ۸/۱۷درصد از زنان سرپرست خانوار مطرودیت اجتماعی خیلی کم را در زندگی خود تجربه کرده اند ، ۷/۱ درصد کم، ۷/۱۱ درصد متوسط، ۹/۲۳ درصد زیاد و ۷/۴۱ درصد آنها به میزان خیلی زیاد مطرودیت اجتماعی را تجربه می کنند. همچنین طبق دستهبندی فوق دسته “خیلی زیاد” دارای بیشترین فراوانی بوده است به عبارتی ۷۵ نفر از زنان سرپرست خانوار به میزان خیلی زیادی مطرودیت اجتماعی را در زندگی خود تجربه می کنند. در ذیل نمودار توزیع جمعیت نمونه مورد مطالعه بر حسب شاخص کل طرد اجتماعی به صورت تصویری به نمایش گذاشته شده است.
نمودار شماره(۴-۵۲): توزیع پاسخگویان بر حسب شاخص کل طرد اجتماعی
جدول شماره(۴-۱۳۰): شاخص های آماری بر حسب شاخص کل طرد اجتماعی
مقدار
شاخص های آماری
۶۵/۶۴
میانگین
۴۱/۷۴
میانه
۸۶/۹۱
مد
۶۶/۳۱
انحراف معیار
۰
حداقل
۱۰۰
حداکثر
در نهایت در چارچوب اطلاعات بدست آمده میتوان گفت که میانگین شاخص کل طرد اجتماعی( عینی و ذهنی) زنان سرپرست خانوار تهران برابر با ۶۵/۶۴ از ۱۰۰ است که طبق جدول شماره(۴-۱۲۹) در حد “زیادی” قرار دارد. با توجه به میانه که برابر با ۴۱/۷۴ میباشد میتوان گفت ۵۰ درصد این زنان میزان شاخص کل طرد اجتماعیشان ۴۱/۷۴ و کمتر از آن و۵۰ درصدشان بیشتر از آن میباشد. با توجه به مد که ۸۶/۹۱ میباشد میتوان گفت، این مقدار در میان سایر مقادیر توزیع شاخص کل طرد اجتماعی بیشترین میزان تکرار را داشته است.
۴-۲-۱-۲-۲-۲. احساس بیانصافی
در مرحله اکتشافی این پژوهش طی مصاحبه با زنان سرپرست خانوار مشخص شد که ۸۷ درصد از این جمعیت احساس بیانصافی می کنند. آنها درتمام روابط بین فردی خود از قبیل رابطۀ در محیطکار، رابطۀ دوستانه با خویشاوندان و اطرفیان … مشکلاتی را تجربه کرده بودند که زمینه ساز شکل گیری احساس بیانصافی و در نتیجه کاهش شادمانی در آنها شده بود. در مرحله کمی پژوهش حاضر با توجه به نتیجۀ مصاحبه ها با جمعیت هدف، برای اندازه گیری احساس بیانصافی، وضعیت اقتصادی و اجتماعی را مورد سنجش قرار دادهایم. که وضعیت اقتصادی را با شاخص درآمد و مسکن… و با یک گویۀ کلی سنجیده شده است و وضعیت اجتماعی هم با شاخص قدردانی و احترام متقابل و همکاری و با با یک گویۀ کلی سنجیده شده است و هر کدام در طیف شش گزینهای مقیاسبندی می شود.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۴-۲-۱-۲-۲-۲-۱. احساس بیانصافی اقتصادی
جدول شماره(۴-۱۳۱): توزیع درصدی پاسخگویان به گویه احساس بیانصافی اقتصادی
گویه
کاملاً مخالفم