کل پرسشنامه
۰٫۹۶۱
۳-۹- روش تجزیه و تحلیل اطلاعات
تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از طریق پرسشنامه به دو صورت آمار توصیفی و استنباطی انجام میشود. در ادامه در مورد هر کدام از بخش ها توضیحاتی ارائه می گردد.
۳-۹-۱-آمار توصیفی
در بخش آمار توصیفی اطلاعات جمعیت شناختی که در بخش اول پرسشنامه وجود دارد، از نظر فراوانی، درصد فراوانی و درصد فراوانی معتبر مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. سپس جداول هیستوگرام مربوطه ارائه می گردد. سپس آمار توصیفی متغیرهای تحقیق از نظر شاخص های مرکزی (میانگین، مد و میانه)، ضریب چولگی و کشیدگی و در نهایت چارک های اول، دوم و سوم مورد بررسی قرار می گیرند.
۳-۹-۲- آمار استنباطی
ضریب همبستگی رتبه ای اسپیرمن توسط چارلز اسپیرمن(۱۹۴۵-۱۸۶۳) روانشناس و آماردان انگلیسی در سال ۱۹۰۴ معرفی شد.این ضریب میزان همبستگی رابطه میان دو متغیر ترتیبی را نشان می دهد و به عبارت دیگر متناظر ناپارامتری ضریب همبستگی پیرسون می باشد. در این ضریب همبستگی به جای استفاده از خود مقادیر متغیرها از رتبه های آنان استفاده می شود. رابطه مربوط به ضریب همبستگی رتبهای اسپیرمن به صورت زیر تعریف می شود. این ضریب روشی ناپارامتری است که همبستگی را براساس داده های رتبه ای مورد محاسبه قرار می دهد. روش ناپارامتری روشی است که در آن هیچ فرض خاصی وجود ندارد. به عنوان نمونه در روش همبستگی اسپیرمن لازم نیست تا همه متغیرها دارای توزیع نرمال باشند. از این روش می توان هم برای داده های نسبتی استفاده کرد هم داده های رتبه ای مانند دادههای بدست آمده از طیف لیکرت یا طیف هفت عددی .به هر حال بکارگیری این روش مستلزم دارا بودن هیچگونه شرط خاصی نیست و از این جهت محدودیتی برای محقق ایجاد نمی کند ولی از جهت دیگر باید گفت که دقت این روش کمتر از روش پیرسون می باشد. این ضریب از رابطه زیر بدست می آید:
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
که در آن D نشان دهنده زوجهای مرتب تشکیل شده از دو متغیری که می خواهیم ضریب همبستگی آنها را حساب کنیم و n نشانگر تعدادزوجهای مرتب تشکیل شده می باشد (سبحانیفر، ۱۳۹۲)
۳-۱۰-خلاصه فصل
در این فصل روش تحقیق مورد استفاده به تفصیل بیان شد. در این رابطه، ضمن بیان روش های و ابزار گردآوری اطلاعات، انواع متغیرهای مورد استفاده در مدل تحقیق، آزمون های مورد نیاز در خصوص داده ها و مبانی آماری مورد نظر برای آزمون فرضیات تشریح گردید.
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل داده ها
۴-۱- مقدمه
تجزیه و تحلیل داده های آماری یکی از گامهای اساسی در تحقیقات می باشند و نتایج تحقیقات به آن بستگی دارد. در این فصل که جهت تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده طراحی گردیده است، در فرایند تجزیه و تحلیل داده ها نخست پرسشنامه های تکمیل شده، جمع آوری و داده های خام مورد نیاز جهت آزمون فرضیه ها به کمک رایانه و نرم افزار ثبت گردیدند. سپس این داده ها از طریق نرم افزار spss 21 تجزیه و تحلیل شده و در دو مرحله به اطلاعات مورد استفاده در این تحقیق، تبدیل شدند. در مرحله اول که تجزیه و تحلیل توصیفی می باشد، داده های جمع آوری شده به صورت جداول آمارتوصیفی و نمودار هیستوگرام ارائه شده و در مرحله دوم که تجزیه و تحلیل استنباطی می باشد به کمک نرم افزار مذکور آزمون فرضیه های پژوهش مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت.
آمار توصیفی
۴-۲- توصیف ویژگیهای جمعیت شناختی
۴-۲-۱- جنسیت پاسخگویان
با توجه به شکل و نمودار ارائه شده مشاهده می شود که از ۲۶۳ نمونه انتخاب شده ۹۸ نفر (۳۷٫۳ درصد) زن و ۱۶۱ نفر (۶۱٫۲ درصد) مرد بوده اند. نتایج مربوطه در جدول (۴-۱) و نمودار (۴-۱) ارائه شده است.
جدول ۴-۱-توزیع فراوانی و درصد جنسیت پاسخگویان
درصد تجمعی
درصد مقادیر معتبر
درصد
فراوانی
۳۷٫۸
۳۷٫۸
۳۷٫۳
۹۸
زن
داده های معتبر
۱۰۰٫۰
۶۲٫۲
۶۱٫۲
۱۶۱
مرد