استفاده از تجهیزات و سیستم های غیر فعال نظیر بادگیرها،آب انبارها،یخچال ها وآسیاب های آبی و بادی در تامین انرژی پایدار موثر است.
ک- تعریف واژه ها و اصطلاحات فنی و تخصصی (به صورت مفهومی و عملیاتی):
طراحی: اصول و ضوابطی ( دستورالعملهای طراحی ) است که طراح بعد از شناخت وارزیابی موضوعات یک پروژه خاص برای حصول مبانی نظری عام طرح ، اتخاذ می نماید.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
معماری پایدار: در جهت کاهش اتلاف انرژی و آلودگی محیط زیست در معماری، مبحثی به نام معماری پایدار به وجود آمد که در این نوع معماری، ساختمان نه تنها با شرایط اقلیمی منطقه خودتطبیق میدهد، بلکه ارتباط متقابلی با آن برقرار میکند(محمودی،۱۳۸۸).
گردشگر:
به معنی گشت و گذار که ریشه در لغت لاتین (turns) به معنی دور زدن و رفت و برگشت بین مبدا و مقصد دارد که از زبان یونانی به اسپانیایی و فرانسه و در آخر به انگلیسی راه یافته است. به طور کلی گردشگری به منظور مسافرت تفریحی در نظر گرفته میشود و شخصی که از محیط کار یا زندگی خود به عنوان هرگونه مسافرتی خارج شود گردشگر میباشد.
فرهنگ: تایلور، مردم شناس انگلیسی، فرهنگ را “آن کل پیچیده ای می داند که شناخت ها، باورها، هنر، اخلاق، آداب و رسوم و دیگر توانایی ها یا عاداتی را که به وسیله انسان، به عنوان عضو جامعه کسب می گردد، شامل می شود". تایلور فرهنگ را تعبیری از کل زندگی انسان و اکتسابی می داند.
۴-روش شناسی تحقیق:
الف- شرح کامل روش تحقیق بر حسب هدف، نوع داده ها و نحوه اجراء (شامل مواد، تجهیزات و استانداردهای مورد استفاده در قالب مراحل اجرایی تحقیق به تفکیک):
تذکر: درخصوص تفکیک مراحل اجرایی تحقیق و توضیح آن، از به کار بردن عناوین کلی نظیر، «گردآوری اطلاعات اولیه»، «تهیه نمونههای آزمون»، «انجام آزمایشها» و غیره خودداری شده و لازم است در هر مورد توضیحات کامل در رابطه با منابع و مراکز تهیه دادهها و ملزومات، نوع فعالیت، مواد، روشها، استانداردها، تجهیزات و مشخصات هر یک ارائه گردد.
هدف از انجام این تحقیق طراحی مجموعه تفریحی ،گردشگری با رویکرد پایداری با توجه به ویژگی های اقلیم کویر است که در طی ان شناخت اصول و مبانی مهم در طراحی و روند دستیابی به طرحی پایدار و تحلیل عوامل بوم شناسانه و زیبایی شناسانه در جهت تطبیق نیازهای معماری با ویژگی های معماری در شهرستان بم را در پی دارد.
روش تحقیق در این پژوهش به این ترتیب است که در ابتدا به بررسی معماری بومی شهر بم و استخراج کاربردها، ارزشها و مفاهیم عناصر اقلیمی شکل گرفته در آن و تطابق آن با معماری پایدار میپردازیم. سپس در مرحله بعد داده های حاصل از مرحله اول را با شرایط اقلیمی و شرایط امروزی ساخت و ساز پایدار تطبیق میدهیم با هدف رسیدن به روشهایی برای رسیدن به طرحی پایدار.در این پژوهش با توجه به ماهیت آن از ابزار جمع آوری اطلاعات کتابخانه ای، اسنادی، آماری استفاده میشود.
این تحقیق با بهره گرفتن از روش کیفی مبتنی بر روش کتابخانه ای و مطالعاتی انجام میشود.به این ترتیب طراحی این مجموعه را در چند گام میتوان مشخص نمود.
۱-سوالات و فرضیه اصلی و اولیه تحقیق
۲-بررسی سایت و شناخت کالبد بستر طرح می باشد که در ان دلایل انتخاب سایت و انالیز کامل سایت بطور کامل انجام خواهد شد.
۳- اغاز طراحی که همان اتودهای اولیه برگرفته از مطالعات اولیه می باشد.
۴- شامل ایده اولیه و کانسپت طراحی می باشد.این گام کاملا به خلاقیت و ذوق طراح مربوط می شود که با بهره گرفتن از خلاقیت و پیشینه ذهنی که در طول سالیان تجربه طراحی خود به دست اورده به ارائه کانسپت و ایده خود می پردازد.
۵- به طراحی نهایی معماری که در انتها به یک جمع بندی واحد می رسد.در این گام به طراحی فنی طرح، جمع بندی کلی ، طراحی شیت های ارائه معمارانه، ماکت سازی و در انتها به ارائه نهایی پرداخته می شود.
ب- متغیرهای مورد بررسی در قالب یک مدل مفهومی و شرح چگونگی بررسی و اندازه گیری متغیرها:
با توجه به فرضیه ۱:متغیر مستقل : بهره مندی از معماری پایدار و متغیر وابسته: تعاملات فرهنگی گردشگران، که با بهره گرفتن از مطالعات کتابخانه ای و میدانی قابل بررسی است.
با توجه به فرضیه ۲:متغیر مستقل: اصول و الگوی معماری شهر بم و متغیر وابسته: مجموعه گردشگری با رویکرد پایدار که با بهره گرفتن از مطالعات کتابخانه ای ومقایسه تطبیقی صورت میگیرد.
با توجه به فرضیه ۳: متغیر مستقل: معماری پایدار و متغیر وابسته: طراحی مجموعه تفریحی-گردشگری، که با توجه به داده های گرداوری شده در مراحل قبل و ایجا ارتباط آنها نهایتا طراحی مجموعه انجام میشود.
ج – شرح کامل روش (میدانی، کتابخانهای) و ابزار (مشاهده و آزمون، پرسشنامه، مصاحبه، فیشبرداری و غیره) گردآوری دادهها :
۱.در مرحله اول که با روش کتابخانه ای و با بهره گرفتن از ابزار کد برداری ، فیش برداری و هم زمان از روش میدانی در مجموعه های احداث شده توسط ابزار مشاهده صورت می پذیرد.
۲.در مرحله دوم با بهره گرفتن از روش کتابخانه ای که توسط ابزار فیش برداری از مقالات وکتاب های مرتبط می باشد.
د – جامعه آماری، روش نمونهگیری و حجم نمونه (در صورت وجود و امکان):
هـ - روشها و ابزار تجزیه و تحلیل دادهها :
در این مطالعه تعدادی ازمتخصصین معماری، بر اساس نمونهگیری تصادفی ساده، انتخاب میشوند. سپس با بهره گرفتن از مصاحبه عمیق و نیمه ساختار یافته، جمعآوری داده ها صورت می پذیرد.
پس از جمع اوری داده ها نحوه ی تحلیل داده ها از طریق جدول ها و نمودارهایی که جنبه های اصلی و موثر معماری پایدار را بر اساس اهمیت و ماهیت طبقه بندی می نماید صورت می پذیرد.و سپس تهیه جدول هایی که از طریق طبقه بندی و مرتب کردن نحوه ی تاثیر گذاری اصول و ضوابط و الگوی معماری بومی در طراحی مجموعه در جهت رسیدن به یک معماری پایدار و باز خوانی ان بر اساس روشها و تکنولوژی های جدید ساخت مشخص می گردد.
۵- فهرست منابع و ماخذ (فارسی و غیر فارسی) مورد استفاده در پایان نامه به شرح زیر :
کتاب : نام خانوادگی ، نام ، سال نشر ، عنوان کتاب ، مترجم ، محل انتشار ، جلد
توسلی، محمود،(۱۳۸۶)،"ساخت شهر و معماری در اقلیم گرم و خشک"،تهران، انتشارات پیام و پیوند نو
محمودی،مهدی،(۱۳۸۸)،"توسعه مسکن همساز با توسعه پایدار"، انتشارات دانشگاه تهران
مقاله : نام خانوادگی ، نام ، عنوان مقاله ، عنوان نشریه ، سال ، دوره ، شماره ، صفحه
رشید زاده، الهام و شهریار شقاقی گندوانی،(۱۳۹۱)، “بررسی نقش معماری و اهمیت توجه به طراحی مجموعه های تفریحی-توریستی در پیشرفت و توسعه پایدار"،کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
ملت پرست،محمد،(۱۳۸۸)،"معماری پایدار در شهرهای کویری ایران"،نشریه آرمانشهر،شماره ۳،پاییز و زمستان ۸۸،ص۱۲۱-۱۱۸
سفلایی،فرزانه،(۱۳۸۳)،"کنکاشی پیرامون مفاهیم و تجارب معماری پایدارآبادی"،فصلنامه معماری و شهرسازی، ص۶۷-۶۲، شماره ۴۲
پاکزاد،جهانشاه،(۱۳۸۶)،"اصول بافت شهرهای سنتی ایران"،مقالاتی در باب مفاهیم معماری و طراحی شهری، ص ۷۸-۶۹،انتشارات شهیدی
گلکار، کورش،(۱۳۷۹)،"طراحی شهری پایدار در شهرهای حاشیه کویری"، هنرهای زیبا، ص ۵۲-۴۳، انتشارات دانشگاه تهران،شماره۸
Golan, G. (1995)”Ethics and urban design” New York, John Wiley@ Sons
۶- استفاده از امکانات آزمایشگاهی واحد :
آیا برای انجام تحقیقات نیاز به استفاده از امکانات آزمایشگاهی واحد رفسنجان میباشد؟ بلی خیر
در صورت نیاز به امکانات آزمایشگاهی لازم است نوع آزمایشگاه، تجهیزات، مواد و وسایل مورد نیاز در این قسمت مشخص گردد.
نوع آزمایشگاه | تجهیزات مورد نیاز | مواد و وسایل | مقدار مورد نیاز |