۸۰/۹۸
۲۰/۱
کلیه عوامل اکولوژیکی
نقشه۴-۱۲: تناسب مکانگزینی شهر نورآباد براساس عامل ارتفاع
یافتههای تحقیق
نقشه ۴-۱۳:تناسب مکانگزینی شهر نورآباد براساس عامل شیب
یافتههای تحقیق
نقشه ۴-۱۴: تناسب مکانگزینی شهر نورآباد براساس عامل جهت دامنه
یافتههای تحقیق
نقشه ۴-۱۵: تناسب مکانگزینی شهر نورآباد براساس عامل زمین شناسی
یافتههای تحقیق
نقشه ۴-۱۶: تناسب مکانگزینی شهر نورآباد براساس عامل بارش
یافتههای تحقیق
نقشه ۴-۱۷: تناسب مکانگزینی شهر نورآباد براساس عامل دما
یافتههای تحقیق
نقشه ۴-۱۸: تناسب مکانگزینی شهر نورآباد براساس عامل فاصله تا مسیل
یافتههای تحقیق
نقشه ۴-۱۹: تناسب مکانگزینی شهر نورآباد براساس عامل خاک
یافتههای تحقیق
نقشه ۴-۲۰: تناسب مکانگزینی شهر نورآباد براساس عامل پوشش و کاربری اراضی
یافتههای تحقیق
نقشه ۴-۲۱:تناسب مکانگزینی شهر نورآباد براساس کلیه عوامل اکولوژیکی
یافتههای تحقیق
۴-۴) مکان یابی بهینه توسعه آتی شهر نورآباد براساس عوامل اکولوژیکی
انتخاب مکان مناسب یکی از تصمیمات مهم برای انجام هر طرح و پروژ های میباشد که نیازمند تحقیق در مکان از دیدگاه های مختلف است. برای انتخاب مکانهای بهینه باید حجم وسیعی از اطلاعات جمع آوری، ترکیب و تجزیه و تحلیل شود ارزیابی صحیحی از عواملی که ممکن است در انتخاب تاثیر داشته باشد صورت پذیرد. در این قسمت جهت تعیین مکان بهینه توسعه آتی شهر از عوامل اکولوژیکی و در قالب یک مدل استفاده شده است و مکانهایی که در محدوده ۵۰۰۰ متری شهر نوراباد قرار داشته و دارای شرایط تعریف شده بودند، مشخص گردیده است. در نقشه های حاصل از مکان یابی، عدد یک نشان دهنده مکانهایی با شرایط مناسب است و عدد صفر مکان هایی که عدد صفر مکانهایی که فاقد شرایط توصیف شده است را نشان میدهد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
جدول ۴-۱۳ نشان میدهد که محدوده ۵۰۰۰ متری اطراف شهر نورآباد، ۳۰/۸۷ درصد از سطح زمین از نظر ارتفاع مناسب و ۷۰/۱۲ درصد نامناسب است. نقشه ۴-۲۲ نشان میدهد که از نظر عامل ارتفاع، توسعه آتی شهر نورآباد، قسمت های از شمال شرقی، جنوب شرقی و شمال غربی با محدودیت مواجه خواهد شد. طبق جدول۴-۱۳، ۰۸/۵۲ درصد از محدوده مورد نظر دارای شیب مناسب و ۹۱/۴۷ درصد دارای شیب نامناسب قرار دارد. نقشه ۴-۲۳ نشان میدهد که نواحی جنوب و غرب و قسمتهایی از شرق برای توسعه آتی در محدوده مورد نظر مناسب میباشد و بقیه نقاط محدودیت دارد.
با توجه به اینکه شهر نورآباد ممسنی در منطقه نیمه گرمسیری قرار دارد، مناسبترین جهت دامنه برای این منطقه، جهت شرقی است. جدول ۴-۱۳ نشان میدهد که ۳۴/۱۲ درصد از محدوده مورد نظر برای توسعه آتی، از نظر جهت دامنه جهت دامنه مناسب و ۶۶/۸۷ درصد دارای جهت دامنه نامناسب دارد. به این ترتیب توسعه شهر نورآباد در محدوده مورد نظر، با توجه به عامل جهت دامنه دارای محدودیت زیادی است(نقشه۴-۲۴).
جدول۴-۱۳ نشان میدهد که در محدوده مورد نظر، ۹۰/۵۷ درصد از نظر زمین شناسی، دارای اراضی مناسب و ۱۰/۴۲ درصد از اراضی نامناسب میباشد. قسمت های غرب و جنوب محدوده مورد از نظر زمین شناسی، جهت توسعه آتی شهر مناسب است. محدده مورد بررسی به علت اینکه دارای وسعت زیادی نیست اما از نظر بارش و دما با توجه به اینکه وسعت زیادی ندارد، تغییرات چشمگیری ندارد و توسعه آتی آن در این محدوده با توجه به این دو پارامتر مناسب میباشد.( نقشه های ۴-۲۶، ۴-۲۷). فاصله مناسب شهر تا مسیل بیشتر از ۵۰ متر میباشد. جدول ۴-۱۳ نشان میدهد که محدوده در نظر گرفته شده ۹۸/۸۹ درصد فاصله مناسب تا رودخانه دارند و تنها ۰۲/۱۰ درصد فاصله نامناسب جهت توسعه آتی ندارند. نقشه ۴-۲۸ نشان میدهد درشمال و جنوب شرقی شهر نورآباد محدودیت توسعه وجود ندارد اما در شرق و غرب محدوده با محدودیت توسعه آتی مواجه خواهد شد.
جدول ۴-۱۳ نشان میدهد که محدوده در نظر گرفته شده، ۹۸/۶۳ درصد دارای خاک نامناسب جهت توسعه آتی و ۰۲/۳۶ درصد خاک مناسب است. نقشه ۴-۲۹ نشان میدهد برای توسعه آتی شهر در محدوده مورد نظر فقط قسمت های غربی دارای محدودیت جهت توسعه آتی نمی باشد.جدول ۴-۱۳ نشان می دهد که محدوده در نظر گرفته شده ۲۴/۶۴ درصد از نظر پوشش گیاهی و کاربری اراضی مناسب و ۵۷/۳۵ درصد نامناسب است. نقشه ۴-۳۰ نشان میدهد که از نظر پوشش گیاهی و کاربری اراضی قسمت مرکزی شهر برای توسعه آتی مناسب ولی تا ۱۰۰۰ متر اطراف و حاشیه شهر با محدودیت توسعه مواجه خواهد شد. در مرحله آخر، تمامی عوامل اکولوژیکی با بهره گرفتن از منطق بولین در محیط GIS ترکیب و همپوشانی شده است. جدول ۴-۱۲ نشان می دهد که مکان یابی توسعه آتی شهر نورآباد در محدوه ۵۰۰۰ متری که از محدوده در نظر گرفته شده برای توسعه آتی، تنها ۱۸۵ هکتار که معادل ۰۷/۱ درصد از سطح کل منطقه است، برای توسعه آتی شهر مناسب میباشد و ۹۳/۹۸ درصد دارای شرایط مناسبی برای توسعه نیست. همچنین نتایج حاصل از تلفیق لایه ها نشان دهنده این مطلب است که نواحی در غرب و شمال پهنههای بیشتری حائز شرایط مناسب برای برای توسعه شهری است. طبق نقشه ۴-۳۱ که حاصل همپوشانی کلیه عوامل اکولوژیکی است اغلب قسمت های محدوده مورد نظر با محدودیت توسعه مواجه خواهد شد. نقشه ۴-۳۱ نشان دهنده مکان یابی توسعه آتی شهر نورآباد با توجه به عوامل اکولوژیکی است.
جدول۴-۱۳: نتایج بررسی تناسب عوامل اکولوژیکی مکان یابی توسعه آتی شهر نورآباد
نامناسب(درصد)
مناسب(درصد)
عوامل اکولوژیکی
۷۰/۱۲
۳۰/۸۷
ارتفاع
۹۱/۴۷
۰۸/۵۲