AF: به صورت پله ای افزایش پیدا می کند و از ۰.۰۲شروع شده و تا۰.۲بالا می آید
SAR4: نقطه بایست و برگرد روز چهارم
جهت شرح AFروزهای بعدی به شرح زیر ساخته می شود اگرHighروز چهارم۵۲.۵ و SAR4برابر۵۰باشد.
SAR5=50+0.02(52.5-50)=50.05
SAR6=50.05+0.04(53-50.05)=50.17
SAR7=50.17+0.06(53.50-50.17)=50.37
۱۰-۳استراتژیهای تکنیکال مورد استفاده
طبق سه شرط زیر استراتژی تکنیکال فرضیه اصلی اول ساخته می شود:
اگر میانگین متحرک کوتاه مدت(۵دوره ای) میانگین متحرک میان مدت(۱۰دوره ای) را به سمت بالا قطع کند در صورتی که نقاط بیاست و برگرد هندسی در منطقه حمایت(زیر قیمت) قرارداشته باشند خرید صورت میگیرد.
اگر میانگین متحرک کوتاه مدت(۵دوره ای) بالای میانگین متحرک میان مدت(۱۰دوره ای) باشد اما نقاط بیاست و برگرد در منطقه مقاومت(بالای قیمت) است صبر می کنیم، بعد از شکسته شدن این نقاط و تشکیل در منطقه حمایت(زیر قیمت) خرید صورت می گیرد.
جهت خروج از خرید صورت گرفته: با قطع شدن EMA10توسطEMA5به سمت پایینیا تغییر نقاط بیاست و برگرد هندسی از حالت حمایت به حالت مقاومت از معامله خارج می گردیم.
شکل۳۰-۱:سیگنال های استراتژی تکنیکال فرضیه اول
-
- طبق شروط زیر استراتژی تکنیکال فرضیه اصلی دوم شکل می گیرد:
اگر شاخص اندازه حرکت از ۵۰عبور کند به شرط آنکه نقاط بیاست و برگرد هندسی در منطقه حمایت(زیر قیمت) باشند خرید صورت می گیرد.
اگر شاخص اندازه حرکت بالای ۵۰باشد ولی نقاط بایست و برگرد هندسی در منطقه مقاومت(بالای قیمت) باشند صبر میکنیم و با تغییر به حالت حمایتی(زیر قیمت) خرید صورت می گیرد.
جهت خروج با تبدیل شدن نقاط بایست و برگرد هندسی به حالت مقاومت یا شاخص قدرت اندازه حرکت به زیر۵۰بیاید؛ خروج از خرید صورت می گیرد.
شکل۳-۲:سیگنال های استراتژی تکنیکال فرضیه دوم
-
- طبق شروط زیر استراتژی تکنیکال فرضیه اصلی سوم شکل می گیرد:
زمانی که بالای میانگین متحرک(۲۰روزه)هستیم بازار صعودی تلقی شده و با عبور RSI از ۵۰درصورتی که نقاط بیاست و برگرد هندسی در منطقه حمایت(زیر قیمت) باشند خرید صورت می گیرد.
اگر از قبل بالای میانگین، و RSIبالای ۵۰باشد ولی نقاط بیاست و برگرد هندسی در محل مقاومت(بالای قیمت)باشد صبر می کنیم و با شکسته شدن نقاط و تشکیل آن در منطقه حمایت خرید صورت می گیرد.
زمانی که نقاط بیاست و برگرد هندسی در منطقه مقاومت(بالای قیمت) شکل بگیرند فروش صورت می گیرد.
شکل۳-۳:سیگنال های تکنیکال فرضیه سوم
۱۱-۳اطلاعات لازم برای محاسبات فرضیه های تحقیق
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
الف) قیمت سهام شرکتها:
قیمت سهام شرکتهای مورد مطالعه در بورس از سایت شرکت مدیریت فناوری بورس تهران[۴۸] استخراج می شود. آن بخش از اطلاعات استخراج شده که مربوط به قلمرو زمانی تحقیق است(ازابتدای سال ۱۳۹۰تا پایان سال۱۳۹۲) نگهداری می شود که برای محاسبه بازده روش های مختلف مطرح شده در فرضیه های تحقیق از آنها بهره گرفته می شود.
ب)مجامع عادی:
کلیه اطلاعات مربوط به مجامع عادی شرکتهای مورد مطالعه شامل زمان مجمع،تصمیمات مربوط به تقسیم سود، سود نقدی و … مشخص می گردد. با توجه به قلمرو زمان تحقیق، اطلاعات مربوط به مجامع عادی برای ۳سال مالی و برای شرکتهای مورد مطالعه پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران مشخص می گردد.
ج) مجامع فوق العاده:
کلیه اطلاعات مربوط به مجامع فوق العاده شرکتهای مورد مطالعه شامل زمان مجمع، تصمیمات در مورد افزایش سرمایه و … مشخص می گردد.
لازم به توضیح است که اطلاعات لازم مربوط به قیمت سهام، مجامع عمومی عادی و فوق العاده شرکتهای مورد مطالعه از طریق نرم افزار رهاورد نوین ۳ استخراج شده و محاسبات نیز با همین نرم افزار صورت گرفته است.
محاسبات بدین شکل است که فاصله زمانی خرید و فروش سهم به نرم افزار داده می شود و نرم افزار بازده را با بهره گرفتن از اعمال تعدیلات ناشی از سودنقدی و افزایش سرمایه محاسبه و بازده دوره مورد نظر را نشان می دهد.
۱۲-۳محاسبه نرخ بازدهی سهام در روش خرید و نگهداری
دراین روش خرید در ابتدای دوره صورت می گیرد و در پایان دوره فروش انجام می شود که این عمل با بهره گرفتن از نرم افزار رهاورد نوین ۳صورت گرفته و دوره نگهداری به نرم افزار داده شده و بازده را با اعمال تعدیلات قیمتی ناشی از سود نقدی و افزایش سرمایه محاسبه کرده و بدست آمده است و به عنوان بازده روش خرید و نگهداری مورد استفاده قرار گرفته است.
۱۳-۳اطلاعات لازم جهت تجزیه و تحلیل فرضیه ها
یک پژوهش علمی زمانی به نتایج مورد انتظار دست می یابد که داده های گردآوری شده به روش علمی پردازش و تجزیه و تحلیل شوند. در این مرحله، آمار به عنوان ابزاری سودمند برای پردازش،توصیف و تحلیل داده و نتیجه گیری از یافته های تحقیق مورد استفاده قرار می گیرد. به همین منظور از نرم افزار آماری SPSSنسخه ۲۰جهت این امر کمک گرفته شده است.
دراین تحقیق ما قصد داریم میانگین بازده شرکت های مورد رسیدگی را که از طریق استراتژی های تکنیکال بدست آمده است با میانگین بازده این شرکت ها که با بهره گرفتن از روش خریدونگهداری بدست آمده را مورد مقایسه قرار دهیم. با توجه به اینکه در این تحقیق قصد مقایسه میانگین دوجامعه را داریم درصورتی که داده های جامعه نرمال باشد از آزمون پارامتری t و درصورتی که داده های جامعه غیر نرمال باشد از آزمون ناپارامتری ویل کاکسون استفاده می شود.
۱-۱۳-۳آزمون آماریt
آزمون t یکی از روش های پارامتری می باشد که به منظور دستیابی به اینکه آیا تفاوت بین میانگین ها دو گروه از نظر آماری معنی دار است یا نه مورد استفاده قرار می گیرد. در به کارگیری این روش چنانچه گروه ها همبسته باشند از آزمون tهمبسته و درصورتی که گروه ها مستقل باشند باید از آزمون t مستقل استفاده کرد.
آزمون tهمبسته زمانی استفاده می شود که دو موضوع یا دو متغیر د مورد یک گروه مورد بررسی قرار گیرد. در این تحقیق با توجه به اینکه میانگین دو روش برای یک گروه شرکت می باشد پس آزمون مورداستفاده tهمبسته می باشد(کلانتری،۱۳۸۲،۱۱۸-۱۲۰).
حال که مشخص است داده های این تحقیق از نوع همبسته می باشند درصورتی که داده های جامعه غیرنرمال باشد باید از یک آزمون ناپارامتری دو گروه همبسته مانند ویل کاکسون استفاده شود.
۲-۱۳-۳آزمون ویل کاکسون
زمانی که بخواهیم میانگین بازده دو گروه همبسته که دارای جامعه نرمال نمی باشند را مقایسه کنیم از این آزمون می توان استفاده نمود. در این آزمون هم جهت تغییر و هم میزان تغییر مورد بررسی قرار می گیرد. داده هایی که در این آزمون مورد استفاده قرار می گیرند حداقل باید ترتیبی باشند. تست ویلکاکسون که آن را با علامت Tنمایش می دهند، براین اصل استوار است که اگر تفاوتی ین دومجموعه از مقادیر وجود نداشته باشد، تقریبا به همان میان که تفاوت مثبت کوچک وجود دارد، تفاوت منفی کوچک نیز وجود خواهد داشت. همچنین به همان تعداد که تفاوت مثبت بزرگ وجود داشته باشد به همان میزان نیز تفاوت منفی بزرگ وجود خواهد داشت. بنابراین مجموع رتبه ها برای تفاوت های مثبت تقریبا برابر با مجموع رتبه ها برای تفاوتهای منفی خواهد بود. اگر مجموع اختلافات مثبت تفاوت زیادی با مجموع اختلافات منفی داشته باشد می توان قضاوت کرد که تفاوت معنی داری بین دو مجموعه وجود دارد(همان،۱۴۸-۱۵۰).
در spssبرای مشخص کردن نرمال بودن جامعه روش های متعددی وجود دارد اما بهترین روش آن آزمون کولموگروف-اسمیرنوف و شاپیرو-ویلک می باشد. زمانی که جامعه بیش از ۵۰باشد از آزمون کولموگروف-اسمیرنف و زمانی که زیر ۵۰عدد باشد آزمون شاپیرو ویلک معتبر می باشند.
هنگام بررسی نرمال بودن دادهها ما فرض صفر مبتنی بر اینکه توزیع دادهها نرمال است را در سطح خطای ۵% تست میکنیم. بنابراین اگر آماره آزمون بزرگتر مساوی ۰.۰۵ بدست آید، در این صورت دلیلی برای رد فرض صفر مبتنی بر اینکه داده نرمال است، وجود نخواهد داشت. به عبارت دیگر توزیع دادهها نرمال خواهد بود. برای آزمون نرمالیته فرضهای آماری به صورت زیر تنظیم میشود:
H0: توزیع دادههای مربوط به هر یک از متغیرها نرمال است