*۶/۰
*۲
*۶/۰
*۱۲/۰
*۱۶/۰
*۱۸/۰
خودسودمندی
خطرپذیری
*۷۸/۰-
شروع
سر خوردن
کرال پشت
کرال سینه
شیرجه
ماندن روی آب
نفس گیری
شنای پروانه
شنا قورباغه
زیر آبی رفتن
عملکرد
* ۸۰/۰-
* ۸۶/۰
نمودار ۴٫۴٫ نمودار مسیر مدل مفهومی تحقیق
(علامت ستاره در کنار ضرایب نشان دهنده معنادار بودن ضریب مربوطه می باشد)
همانطور که در نمودار مسیر فوق دیده می شود، تمامی روابط معنا دار می باشند که این خود نشان از معنادار بودن مدل مفهومی برازش شده می باشد. تمامی ابعاد متغیرها نیز در مدل، نقش معنادار داشتند. شاخص های مدل به صورت ۱۱/۴۹ =۲c ، ۲۷=df، ۰۱/۰=P-value، ۰۶/۰=RMSEA، ۹۵/۰=GFI، ۹۲/۰=AGFI بود. با توجه به اینکه نسبت کای دو به درجه آزادی کمتر از ۳، مقدار احتمال کمتر از ۰۵/۰، شاخص نیکویی برازش (GFI) و شاخص تعدیل یافته نیکویی برازش (AGFI) بالاتر از ۹/۰ است، می توان گفت این مدل از برازش خوبی برخوردار است.
- بررسی میزان همبستگی بین متغیر وابسته(خطرپذیری)و متغیرهای مستقل (پرخاشگری، هیجان طلبی، رفتارهای مخاطره آمیز و اضطراب)
آزمون کلموگروف اسمیرنوف به بررسی توزیع متغیرهای موجود در نمونه می پردازد. خروجی های این آزمون و تفسیر آن به شرح زیر می باشد:
این آزمون فرض نورمالیتی را آزمون می کند و اگر مقدار احتمال بیشتر از ۰۵/۰ باشد بدین معنی است که متغیرها از توزیع نرمال برخوردار بوده و برای آزمون فرضیه های تحقیق می توان از آزمونهای پارامتری(آزمون همبستگی پیرسون و …) استفاده کرد. اطلاعات این بخش در جدول زیر ارائه شده اند.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
جدول۴٫۴٫ مقدار احتمال متغیر خطرپذیری
متغیر | مقدار z | مقدار احتمال |
خطرپذیری | ۸۴۲/۰ | ۱۰۹/۰ |
همانطور که در جدول فوق مشاهده می شود مقدار احتمال به دست آمده برای متغیر خطرپذیری بیشتر از ۰۵/۰ است. بدین معنی که، فرض نرمال بودن توزیع متغیر وابسته رد نمی شود. ملاحظه می شود که متغیر وابسته خطرپذیری دارای توزیع نرمال می باشد. بنابراین اولین شرط استفاده از رگرسیون برآورده شد.
در این قسمت می خواهیم شرط دوم، یعنی همبسته نبودن خطاها را بررسی کنیم. برای انجام این مهم از آزمون دوربین واتسون[۱۵۱] استفاده می کنیم. چنانچه آماره دوربین واتسون در بازه ۵/۱ و ۵/۲ قرار گیرد، فرض صفر (عدم همبستگی بین خطاها) پذیرفته می شود و در غیر اینصورت فرض صفر رد می شود.(همبستگی بین خطاها وجود دارد). در این قسمت برای تسریع در عملیات تجزیه و تحلیل این آماره را با بهره گرفتن از نرم افزار SPSS به دست آورده ایم که مقدار ۷۶۹/۱ می باشد. همانطور که گفته شد چون این مقدار در بازه ۵/۱ و ۵/۲ قرار دارد، لذا عدم وجود همبستگی بین خطاها رد نمی شود و می توان از رگرسیون استفاده نمود.
در نهایت به بررسی آخرین شرط برای اجرای رگرسیون می پردازیم:
جدول۵٫۴٫ مقدار احتمال متغیر خطرپذیری
مدل |