۸
تجربه فردی
۳-۷٫ تجزیه و تحلیل عاملی تاییدی
تحلیل عاملی می تواند به دو صورت اکتشافی و تاییدی باشد. اینکه کدام یک از این دو شکل باید در تحلیل عاملی بکار رود مبتنی بر هدف تحلیل داده هاست. تحلیل اکتشافی وقتی بکار می رود پژوهشگر شواهد کافی قبلی و پیش تجربی برای تشکیل فرضیه برای تعداد عامل های زیربنائی داده ها نداشته و در حقیقت مایل باشد درباره تعیین تعداد یا ماهیت عامل هایی که واریانس بین داده ها را توجیه می کند،داده ها را بکاود. بنابراین تحلیل اکتشافی بیشتر به عنوان یک روش تدوین و تولید تئوری و نه یک روش آزمون تئوری در نظر گرفته شود.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
در تحلیل عاملی تاییدی، پژوهشگر به دنبال تهیه مدلی است که فرض می شود داده های تجربی را بر پایه چند پارامتر نسبتا اندک توصیف، تبیین یا توجیه می کند. این مدل مبتنی بر اطلاعات پیش تجربی درباره ساختار داده هاست که می تواند به شکل ۱) یک تئوری یا فرضیه، ۲) یک طرح طبقه کننده معین برای گویه ها یا پاره تست ها در انطباق با ویژگی های عینی شکل ومحتوا، ۳) شرایط معلوم تجربی و ۴) دانش حاصل از مطالعات قبلی درباره داده های وسیع باشد(هومن،۱۳۸۴، ۲۹۵).
۳-۸٫ روش تجزیه و تحلیل اطلاعات
تحلیل داده های گردآوری شده در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی انجام می شود. در سطح آمار توصیفی با بهره گرفتن از مشخصه های آماری میانگین و انحراف معیار به کار توصیف داده های پژوهش پرداخته خواهد شد. پس از احراز همبستگی بین متغییرهای اصلی تحقیق از روش تحلیل مسیر و از نرم افزارهای SPSS و lisrel استفاده می شود.
۳-۹٫ جمع بندی
در این فصل ابتدا نقشه عملی تحقیق ترسیم شد تا خواننده را با کلیاتی از تحقیق آشنا سازد. سپس به توصیف تحقیق علمی پرداخته شد و بعد از آن به بررسی و بیان روشن روش تحقیق این پژوهش پرداخته شد. در بخش روش شناسی نیز بطور خلاصه بیان شد که این پژوهش از نظر هدف از نوع کاربردی و از نظر روش، توصیفی تحلیلی می باشد.
در ادامه به بیان جامعه و نمونه آماری مورد مطالعه در این تحقیق پرداخه شد و سپس توضیح داده شدکه برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه استفاده شده است. سپس مطالبی پیرامون روایی و پایایی ابزار سنجش بیان گردید. در پایان و در بخش تجزیه و تحلیل داده ها به روش های تحلیلی مورد استفاده در این پژوهش اشاره گردید.
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل داده ها
۴-۱٫ مقدمه
تجزیه و تحلیل داده ها برای بررسی صحت و یا سقم فرضیات برای هر نوع تحقیق از اهمیت خاصی برخوردار است. امروزه در بیشتر تحقیقاتی که متکی بر اطلاعات جمع آوری شده از موضوع مورد تحقیق می باشد؛ تجزیه و تحلیل اطلاعات از اصلی ترین و مهمترین بخشهای تحقیق محسوب می شود. داده های خام با بهره گرفتن از فنون آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرند و پس از پردازش به شکل اطلاعات در اختیاراستفاده کنندگان قرار می گیرند.
برای تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده ابتدا آمار توصیفی که به بررسی متغیرهای جمعیت شناختی تحقیق شامل جنسیت، تحصیلات و . . . می پردازد؛ استفاده خواهد شد. سپس آمار تحلیلی مطرح میگردد. بدین منظور ما از مدل معادلات ساختاری بهره خواهیم برد. رویه کار به این صورت است که جهت تعیین روایی متغیرهای مکنون برونزا و درونزا از بخش مدل اندازه گیری مدل معادلات ساختاری استفاده خواهیم کرد و سطح تحلیل را در دو مرتبه اول و دوم انجام خواهیم داد. در قسمت بعدی به منظور رد یا تایید فرضیات تحقیق از بخش مدل ساختاری یا تحلیل مسیر مدل معادلات ساختاری بهره خواهیم برد.
۴-۲٫ تجزیه و تحلیل آمار توصیفی
ما در بخش اول پرسشنامه تحقیق حاضر، ویژگی های جمعیت شناختی پاسخ گویان شامل جنسیت، سن، و … را مورد بررسی قرار دادیم. که یافته های این قسمت از پرسشنامه به صورت جداول و نمودار ارائه خواهد شد.
۱-۲-۴٫ جنسیت
اولین سوال جمعیت شناختی پرسشنامه تحقیق حاضر مربوط به جنسیت می باشد. همانطور که در جدول ۴-۱ نیز دیده می شود ۶۲٫۹ درصد پاسخگویان ما را مردان تشکیل می دهند، در حالی که درصد پاسخگویان زن ما ۳۷٫۱ درصد می باشد.
جدول ۴-۱ : توزیع فراوانی پاسخگویان بر حسب جنسیت
جنسیت
فراوانی
درصد
مرد
۸۸
۶۲٫۹
زن
۵۲
۳۷٫۱
جمع
۱۴۰
۱۰۰