LAF
حق الزحمه ی واقعی حسابرسی
۵٫۲۸۹۸۶۸
۰٫۰۷۱۰۱۰
بر اساس آزمون جارکو – برا که برای متغیر وابسته (حق الزحمه ی حسابرسی) صورت گرفته ، میزان چولگی در حد صفر است [۰٫۰۲۹۵۸۰] و میزان کشیدگی نیز در حد ۳ [۲٫۹۱۸۱۳۶] همانطور که در فصل سوم بیان شد میزان احتمال (Probability) می بایستی بالاتر از ۰٫۰۵ باشد تا نرمال بودن متغیر پذیرفته شود . در اینجا نیز برای متغیر وابسته حسابرسی(حق الزحمه ی حسابرسی) میزان احتمال این آزمون بالاتر از ۰٫۰۵است (۰٫۰۷۱۰) . در نتیجه فرض H0 این آزمون در سطح ۹۵% مورد پذیرش قرار می گیرد و در واقع متغیر وابسته ی حق الزحمه ی حسابرسی دارای توزیع نرمال است .
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
در ادامه ، آزمون نرمال بودن را برای متغیر وابسته ی دوم یعنی هزینه های عملیاتی حسابداری انجام می دهیم :
جدول ۴-۶) نتیجه ی آزمون نرمال بودن متغیر وابسته (هزینه های عملیاتی حسابداری)
متغیر
آماره جارکو - برا
احتمال(Probability)
OPEX
هزینه های عملیاتی حسابداری
۷۲۹٫۵۲۲۸
۰٫۰۰۰۰۰۰
بر اساس آزمون جارکو – برا که برای متغیر وابسته (هزینه های عملیاتی حسابداری ) صورت گرفته ، میزان چولگی در حد ۰٫۸۰۵۰۱۳ است و میزان کشیدگی نیز ۸٫۹۶۲۶۱۷ . ازآنجائیکه میزان احتمال (Probability) می بایستی بیشتر از ۰٫۰۵ باشد تا نرمال بودن متغیر پذیرفته شود و در اینجا میزان احتمال برای متغیر وابسته حسابداری(هزینه های عملیاتی حسابداری) کمتر از ۰٫۰۵ است (۰٫۰۰۰۰۰) ، در نتیجه فرض H1 این آزمون مورد پذیرش قرار می گیرد و در واقع متغیر وابسته ی هزینه های عملیاتی حسابداری دارای توزیع نرمال نمی باشد . در نتیجه لازم است قبل از آزمون فرضیه ها ، این متغیر وابسته نرمال سازی شود .یکی از راه های نرمال سازی تابع انتقال جانسون است ، در این پژوهش نیز از این طریق برای نرمال سازی متغیر وابسته استفاده می شود که فرایند نرمال سازی در پیوست پایان نامه ارائه شده است . نتیجه ی فرایند نرمال سازی متغیر وابسته در جدول ۴-۷ آمده است :
جدول ۴-۷) نتیجه ی آزمون نرمال سازی متغیر وابسته (هزینه های عملیاتی حسابداری)
متغیر
آماره جارکو - برا
احتمال(Probability)
OPEX
هزینه های عملیاتی حسابداری
۱٫۲۱۸۶۷۸
۰٫۵۴۳۷۳۲
همانطور که مشاهده می شود میزان Probability پس از فرایند نرمال سازی بیشتر از ۰٫۰۵ شده است .بنابراین فرض H0 آزمون جارکو – برا در سطح اطمینان ۹۵% تأیید می گردد.
۴-۴) آزمون عدم وجود هم خطی بین متغیرهای مستقل و میزان همبستگی بین متغیرها
همانطور که در فصل سوم بیان شد ، در صورتی که بین متغیرهای مستقل رابطه ای وجود داشته باشد ، نمی توان اثرات جزئی متغیرهای مستقل را روی متغیر وابسته برآورد کرد . در این تحقیق جهت آزمون عدم وجود هم خطی میان متغیرهای مستقل از ضریب همبستگی پیرسون استفاده می شود که در فصل سوم به آن اشاره کردیم . در این قسمت آزمون عدم وجود هم خطی بین متغیرهای مستقل را نشان می دهیم :
جدول ۴-۸) همبستگی متغیرهای هزینه ی حسابرسی
LAF
INFL.RATE