با توجه به جدول شماره ۴-۱۹، مقدار عدد معناداری (Sig) آزمون فریدمن، بین کارکنان، کمتر از ۰۵/۰ میباشد، بنابراین ترتیب اولویت برای سه عنصر عناصر ساختار سازمانی با هم برابر نبوده و اختلاف معناداری با یکدیگر دارند. از اینرو، به منظور تعیین رتبه آنها، از آزمون Wilcoxon استفاده می شود.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
نتایج آزمون Wilcoxon نشان میدهد که رتبه عناصر ساختار سازمانی برای جامعه مورد بررسی به ترتیب عبارتند از:
-
- رسمیت؛ ۲٫ پیچیدگی عمودی ؛ ۳ و ۴٫ پیچیدگی افقی و تمرکز.
به عبارت دیگر، رتبه پیچیدگی افقی و تمرکز در حد یکسانی بوده و در بقیه موارد متفاوت میباشد.
۴-۴ جمعبندی آماری
در این فصل به تشریح و تحلیل آمار توصیفی و سپس آمار استنباطی بدست آمده از تحقیق پرداخته شد. نتایج حاصل از متغیرهای جمعیت شناختی پاسخگویان به پرسشنامه، به طور جداگانه مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج آماری نشان میدهد که سن بیشتر پاسخگویان به پرسشنامه بین ۳۰ تا ۳۹ سال بوده و بیشتر آنها دارای مدرک کارشناسی میباشند. همچنین سابقه خدمتی اکثر پاسخگویان حداکثر ۵ سال بوده است. خروجیهای توصیفی تحقیق، جهت درک بهتر و تحلیل صحیح تحقیق مورد استفاده قرار گرفته است.
۴-۵ جمعبندی تحلیلی
در این فصل، نتایج حاصل از آزمون فرضیات در جداولی به طور مختصر ارائه گردید و فرضیات تحقیق مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج فرضیات نشان میدهد که بین سیستمهای اطلاعاتی و ساختار سازمانی رابطه وجود دارد. همچنین بین سیستمهای اطلاعات مدیریت و عناصر گوناگونساختار سازمانی رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد. همچنین میانگین نمره عناصر ساختار سازمانی نشان از بیشتر از متوسط بودن این عناصر دارد. نتایج آزمون فریدمن و ویلکاکسون نشان میدهد که رسمیت دارای بیشترین رتبه از نظر کارکنان و پیچیدگی افقی و تمرکز دارای کمترین میزان رتبه بوده است.
فصل پنجم:
نتیجه گیری و پیشنهادها
۵-۱مقدمه
در فصل قبل داده های بدست آمده از طریق پرسشنامه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و به اطلاعاتی قابل استفاده تبدیل شد.اکنون با بهره گرفتن از این اطلاعات ، نتایج حاصل از این پژوهش مورد تفسیر قرار گرفته و سعی می شود با توجه به نتایج بدست آمده پیشنهادهایی ارائه گردد.
به بیان دیگر نتایج حاصل از پژوهش با توجه به داده های جمع آوری شده و آزمونهای آماری ارائه می گردد و سپس پیشنهادهای لازم ارائه می گردد.
بنابراین با توجه به توضیحات مذکور ، این فصل شامل موارد زیر است:
بررسی نتایج و تحقیقات و بحث درباره آنها
ارائه پیشنهادها
۵-۲ نتیجه گیری از آمار توصیفی
۵-۲-۱ متغیر های جمعیت شناختی
از آنجا که متغیرهای جمعیت شناختی به عنوان مبنای دسته بندی ، در بخش آمار استنباطی استفاده نگردیده است و هدف ار ارائه آنها ، صرفا آشنایی با جامعه و نمونه آماری بوده ف لذا در این بخش کمتر بدانها پرداخته شده و به ذکر اجمالی آنها اکتفا می شود.
در این تحقیق ۷۹٫۵ درصد از پاسخ دهندگان مرد و تنها ۲۰٫۵ درصد از پاسخ دهنگان زن بودند و شاید به این دلیل است که در کشور ما و علی الخصوص استان قم نسبت زنان در ادارات بسیار کمتر از مردان بوده و همچنین زنان کمتر در پست های بالای سازمانی بکار گرفته می شوند.
از حیث تحصیلات بیشترین میزان فراوانی به سطح کارشناسی در حدود ۴۷ درصد و کمترین فراوانی به سطح دیپلم در حدود ۴٫۵ درصد دارد.
از حیث سابقه کار ، بیشترین فراوانی ، ۲۶درصد ، شامل افرادی است که حداکثر ۵ سال سابقه خدمتی داشته اند و کمترین میزان فراوانی ، ۵ درصد ، شامل افرادی است که بالاتر از ۲۵ سال سابقه خدمتی داشته اند.
همچنین وضعیت سنی پاسخ دهندگان به گونه ای بوده است که بیشترین فراوانی ، حدود ۴۱ درصد ، شامل افرادی است که در رده سنی ۳۰ الی ۳۹ سال قرار داشته اند و کمترین فراوانی ، حدود ۳ درصد ، شامل افراد بالای ۶۰ سال می باشد
۵-۳ نتیجه گیری از آمار استنباطی
۵-۳-۱ نتیجه گیری از فرضیه اول:
بر اساس این فرضیه بین میزان استفاده از سیستمهای اطلاعات مدیریت و متغیر پیچیدگی عمودی رابطه معنادار وجود دارد.پس از بررسی و تجزیه و تحلیل داده ها این فرضیه مورد تایید قرار گرفت.نتایج آزمون اسپیرمن نشان میدهد که سطح معناداری (sig) بین سیستمهای اطلاعات مدیریت و متغیر پیچیدگی عمودی۰۰۰/۰ بوده و این عدد کمتر از مقدار خطا یعنی ۰۵/۰ می باشد. به عبارت دیگر در این آزمون، رابطه بین سیستمهای اطلاعات مدیریت و متغیر پیچیدگی عمودیمعنادار و مستقیم میباشد. مثبت بودن ضریب همبستگی نشانگر مستقیم بودن این رابطه میباشد.بنابراین فرضیه فرعی اول تحقیق مورد تایید واقع شد.
۵-۳-۲ نتیجه گیری از فرضیه فرعی دوم:
بر اساس این فرضیه بین میزان استفاده از سیستمهای اطلاعات مدیریت و متغیر پیچیدگیافقی رابطه معنادار وجود دارد.پس از بررسی و تجزیه و تحلیل داده ها این فرضیه مورد تایید قرار گرفت.نتایج آزمون اسپیرمن نشان میدهد که سطح معناداری (sig) بین سیستمهای اطلاعات مدیریت و متغیر پیچیدگیافقی۰۰۰/۰ بوده و این عدد کمتر از مقدار خطا یعنی ۰۵/۰ می باشد. به عبارت دیگر در این آزمون، رابطه بین سیستمهای اطلاعات مدیریت و متغیر پیچیدگیافقیمعنادار و مستقیم میباشد. مثبت بودن ضریب همبستگی نشانگر مستقیم بودن این رابطه میباشد.بنابراین فرضیه فرعی دوم تحقیق مورد تایید واقع شد.
۵-۳-۳ نتیجه گیری از فرضیه فرعی سوم:
بر اساس این فرضیه بین میزان استفاده از سیستمهای اطلاعات مدیریت و متغیردرجه رسمیت رابطه معنادار وجود دارد.پس از بررسی و تجزیه و تحلیل داده ها این فرضیه مورد تایید قرار گرفت.نتایج آزمون اسپیرمن نشان میدهد که سطح معناداری (sig) بین سیستمهای اطلاعات مدیریت و متغیردرجه رسمیت۰۰۰/۰ بوده و این عدد کمتر از مقدار خطا یعنی ۰۵/۰ می باشد. به عبارت دیگر در این آزمون، رابطه بین سیستمهای اطلاعات مدیریت و متغیردرجه رسمیتمعنادار و مستقیم میباشد. مثبت بودن ضریب همبستگی نشانگر مستقیم بودن این رابطه میباشد.بنابراین فرضیه فرعی سوم تحقیق مورد تایید واقع شد.
۵-۳-۴ نتیجه گیری از فرضیه فرعی چهارم:
بر اساس این فرضیه بین میزان استفاده از سیستمهای اطلاعات مدیریت و متغیرعدم تمرکز در تصمیم گیری رابطه معنادارو مستقیموجود دارد.پس از بررسی و تجزیه و تحلیل داده ها این فرضیه مورد تایید قرار گرفت.نتایج آزمون اسپیرمن نشان میدهد که سطح معناداری (sig) بین سیستمهای اطلاعات مدیریت و متغیرعدم تمرکز در تصمیم گیری۰۰۰/۰ بوده و این عدد کمتر از مقدار خطا یعنی ۰۵/۰ می باشد. به عبارت دیگر در این آزمون، رابطه بین سیستمهای اطلاعات مدیریت و متغیرعدم تمرکز در تصمیم گیریمعنادار و مستقیم میباشد. مثبت بودن ضریب همبستگی نشانگر مستقیم بودن این رابطه میباشد.بنابراین فرضیه فرعی چهارم تحقیق مورد تایید واقع شد.
۵-۳-۵ نتیجه گیری از فرضیه اصلی:
بر اساس این فرضیه بین میزان استفاده از سیستمهای اطلاعات مدیریت و ساختار سازمانی رابطه معنادارو مستقیموجود دارد.پس از بررسی و تجزیه و تحلیل داده ها این فرضیه مورد تایید قرار گرفت.نتایج آزمون اسپیرمن نشان میدهد که سطح معناداری (sig) بین سیستمهای اطلاعات مدیریت و ساختار سازمانی۰۰۰/۰ بوده و این عدد کمتر از مقدار خطا یعنی ۰۵/۰ می باشد. به عبارت دیگر در این آزمون، رابطه بین سیستمهای اطلاعات مدیریت و ساختار سازمانیمعنادار و مستقیم میباشد و ضریب همبستگی بدست آمده برابر ۰٫۶۰۴ می باشد که مثبت بودن ضریب همبستگی نشانگر مستقیم بودن این رابطه میباشد.بنابراین فرضیه اصلی تحقیق مورد تایید واقع شد.
جدول زیر نتایج آزمون فرضیه های تحقیق را بطور خلاصه نشان می دهد:
جدول ۵-۱- خلاصه نتایج آزمون فرضیات تحقیق
فرضیه ها | تایید |
بین میزان استفاده از سیستمهای اطلاعات مدیریت و متغیر پیچیدگی عمودی رابطه معنادار وجود دارد. | گردید |
بین میزان استفاده از سیستمهای اطلاعات مدیریت و متغیر پیچیدگی افقی رابطه معنادار وجود دارد. | گردید |