*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
۳۰
*
*
*
*
اما در ادامه پژوهشگر به دنبال ارائه مدل مرجعی جامع بود که از مشترکات و ملزومات ۲۲ مدل برنامه ریزی راهبردی مورد مطالعه حاصل گردیده است.
با بهره گرفتن از ضرب ماتریسی می توان به مراحلی که بیشترین فراوانی را در بین مدل های مورد بررسی دارا هستند به عنوان گام هایی برای شکلدهی به یک مدل مرجع جهت ملاک قرار دادن آن در مقاطع بعدی دست یافت.
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
یکی از روش هایی که برای مطالعه اهمیت عوامل بر اساس شاخص های مختلف استفاده می شود، روش ادکینز[۳۷] می باشد. در این روش برای آنکه مشخص گردد یک گزینه از چه مقدار اهمیت برخوردار و یا اینکه یک شاخص تا چه میزان پرکاربرد است از ضرب ماتریسی استفاده می شود.
“این روش اولین بار توسط ادکینز در مطالعه ای در شهر لندن به کار برده شد. هنگامی که شهرداری لندن از وی خواست تا طرحی برای اصلاح راه های درون شهری ارائه دهد تا آسیب به بافت تاریخی شهر به کمترین حد ممکن برسد. او برای حل این مسئله از مفهوم ضرب ماتریس ها بهره برد. بدین صورت که در یک ماتریس نشان داد که هر منطقه تاریخی از کدام بخش شهر قابل رویت و دسترسی می باشد. او پس از تشکیل ماتریس، آن را در ماتریس ترانهاده اش ضرب کرد. برای روشن تر شدن مفهوم باید به دو اصل در ضرب ماتریس ها اشاره داشت. نکته اول، ضرب A*AT جواب متفاوتی دارد تا AT*A و نکته دوم آنکه مهمترین جواب ها در ضرب ماتریس ها، در قطر ماتریس حاصل دیده می شود. حال با دانستن این دو نکته روشن می گردد، هنگامی که ضرب های فوق را انجام دهیم دو ماتریس تشکیل می شود. یک ماتریس نشان می دهد، یک بنای تاریخی از چند بخش شهر قابل رویت است که این امر نشان دهنده اهمیت بنای تاریخی می باشد و دوم اینکه از یک بخش چند بنای تاریخی دیده می شود که این نشان دهنده اهمیت بخش شهر می باشد. پس می توانیم نتیجه بگیریم کدام بخش ها و بناهای تاریخی بیشترین اثر را در صنعت توریسم دارد.” (رمضانی خورشید دوست, ۱۳۸۷)
حال می توان از این خاصیت ماتریس ها در موارد دیگر نیز استفاده کرد، به طور مثال وقتی پژوهشگر بدنبال یافتن این نکته باشد که یک مرحله از تدوین استراتژی چقدر اهمیت دارد و یا اینکه یک مدل استراتژی حداکثر از چند مرحله شناسایی شده در ادبیات تا کنون استفاده کرده است. می توان از این روش استفاده کرد. حاصل ضرب ماتریسی دو ماتریس خواهد بود. یکی ماتریس ۲۲*۲۲ و دیگری ۳۰*۳۰ که اولی نشان دهنده حداکثر مراحلی که در یک پژوهش دیده شده و دومی نشان دهنده اهمیت مراحل به طور کلی است.
ما در این پژوهش بیشتر به ماتریس ۳۰.۳۰ نظر داریم چرا که اهمیت گام های پر کاربرد در مدل های برنامه ریزی استراتژیک بیشتر از حداکثر مراحل بکاررفته در یک مدل بخصوص است.
جدول ۳؛ ماتریس حاصل ضرب ماتریس جدول ۲ در ترانهاده ؛ تنظیم نگارنده