حمل و نقل خوراک، تولیدات و پرسنل
-A
-A
۴
مدیریت و جمعآوری پسماند
C
B
۵
برداشت آب زیرزمینی
-D
-C
۶
استخدام کارکنان
C
C
۷
خدمات رفاهی
B
C
۸
راه اندازی دودکشها و مشعل
-D
-B
همانطور که در جداول ۴-۱۴ و ۴-۱۵ مشاهده می شود حدودا در ۵۰% از موارد مانند گزینه های ۱، ۵، ۶، ۷، ۱۰، ۱۲ و ۱۴ در فاز ساختمانی و نیز گزینه های ۲، ۳ و ۶ در فاز بهره برداری نتایج به دست آمده از هر دو روش یکسان بوده و در سایر گزینه ها نیز نتایج به دست آمده از دو روش مورد مطالعه نزدیک به یکدیگر میباشد. قابل ذکر است که دلیل متفاوت بودن نتایج در برخی از گزینه ها را میتوان در موارد زیر عنوان کرد:
- در روش پاستاکیا ماتریس ارائه شده در اکثر موارد توسط یک تصمیمگیرنده تکمیل شده و گاها میتوان نوعی جهتگیری مثبت و یا منفی را در آن مشاهده کرد.
- اساس حصول نتایج در دو روش مورد مطالعه با یکدیگر متفاوت بوده؛ به صورتی در روش پاستاکیا نتیجه نهایی تنها به واسطه اعمال تعدادی از روابط ریاضی اصلی ساده بر روی نظرات کارشناسان بوده و چندان عمیق به نظر نمیرسد.
- در روش پرومته اهمیت گزینه ها نسبت به یکدیگر مورد رتبه بندی قرار گرفتهاند. این در حالی است که نتایج حاصل از پاستاکیا کلی است و این امر گاها می تواند تفاوتهایی را در دو روش مورد بررسی به وجود آورد.
با این حال به دلیل اینکه در نتایج نهایی حاصل از هر دو روش تقریبا با یکدیگر برابر و یا مشابه بوده است و نیز به این دلیل که در روش پرومته تعداد اثرات مثبت حاصل از پروژه مذکور افزایش یافته است میتوان گفت که نتایج حاصل از پرومته نیز مبنی بر بلامانع بودن اجرای پروژه مذکور با رعایت اصول محیطزیستی میباشد.
فصل پنجم:
بحث و نتیجه گیری
۵-۱- مقدمه:
در این فصل به بحث در مورد نتایج پژوهش پرداخته خواهد شد. و در ادامه مواردی جهت بهبود پژوهشهای آتی پیشنهاد میگردد. همانطور که در فصلهای پیشین گفته شد از آنجایی که صنایع نفت و گاز از مهمترین صنایع کشور به شمار میروند و نقش به سزایی در آلودگی آب، خاک و هوا دارند تعیین محل مناسب برای احداث این صنایع بسیار مهم است. از سالها پیش قوانینی برای پیش بینی اثرات مضر و خطرناک احداث صنایع گوناگون در محیطهای مختلف وضع شد که این قوانین در سالهای اخیر اهمیت بیشتری یافته است.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
برای ارزیابی اثرات محیطزیستی در ایران روشهای گوناگونی استفاده می شود که هر یک دارای مزایا و معایب مخصوص به خود میباشد. برخی از این روشها حالت سنتی داشته و برخی دیگر نیز ر سالهای اخیر به عنوان روشهای مناسب برای ارزیابی اثرات محیطزیستی شناخته شده اند. روش مورد استفاده در مطالعه اخیر( روش پرومته) جزو روشهای چندمعیاره بوده که تا به حال در حیطههای مختلف از آن استفاده شده است. در پژوهش حاضر محقق این روش را برای ارزیابی اثرات محیطزیستی صنعت پتروشیمی مورد استفاده قرار داده و به نتایجی دست یافته است. در این راستا ابتدا هدف ینی ارزیابی اثرات توسعه محیطزیستی صنعت پتروشیمی به دو فاز ساختمانی و بهره برداری تقسیم شده و اثرات هر یک از این فازها بر روی محیط مورد بررسی قرار گرفت. سپس بر اساس نظر صاحبنظران پیشین انتخاب معیارها صورت گرفت. همانطور که در فصل سه توضیح داده شد محقق ابتدا به صورت، استفاده از روش پرومته به رتبه بندی گزینه های دخیل در ارزیابی اثرات توسعه پرداخت. در این روند پس از انتخاب توابع بر اساس نوع معیارهای انتخابی، مقایسه زوجی آنها و به دست آوردن و سپس مشخص کردن ترتیب نزولی این گزینه ها به ارزیابی اثرات محیطزیستی با روش جدید پرومته پرداخته شد. پس از آن برای اطمینان از نتایج محاسبات دستی، میانگینهای هندسی حاصل از نظر خبرگان یک بار دیگر در نرمافزار Decision Lab قرار داده شده و توسط نرمافزار رتبه بندی گردید. در نهایت مشخص شد که نتایج حاصل از این دو روش تطابق کاملی با یکدیگر دارد و رضایتبخش است. سپس داده های موجود در ماتریس پاستاکیا قرار داده شده و نتایج حاصل از این روش با نتایج به دست آمده از روش پرومته مقایسه شد.
از نکات مثبت موجود در روش پرومته میتوان به موارد زیر اشاره کرد: