۶۹٫
۱۲
کنترل رفتار درک شده
۸۸٫
با توجه به جدول و ستون مربوط به ظرایب آلفا ملاحظه میشود که تمام ابعاد مورد بررسی از دارای آلفای مورد قبول بوده و ضریب اعتماد قابل قبولی دارند.
روش های تحلیل داده ها و آزمون فرضیات
در این تحقیق، برای تحلیل داده های بدست آمده از نمونه ها، هم از روش های آمار توصیفی و هم از روش های آمار استنباطی استفاده شده است. برای بررسی مشخصات پاسخ دهندگان از آمار توصیفی استفاده گردیده است. برای تحلیل داده ها و آزمون فرض از روش های آماری آزمون tتک نمونه ای برای شناخت وضعیت متغیرهای تحقیق استفاده گردید. از تحلیل عاملی تاییدی برای شناخت متغیر های مکنون استفاده شده است. و نهایتاً برای آز مون فرضیات، مدل معادلات ساختاری به کار گرفته شده است. برای انجام این تحلیل ها از نرم افزارهای آماری SPSS و LISREL استفاده شده است .در ذیل خلاصه ای از مفاهیم روش مدل معادلات ساختاری که روش اصلی تحلیل آماری در این پژوهش است آمده است.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
مدل معادلات ساختاری[۲۴]
برای بررسی روابط علّی بین متغیرها به صورت منسجم کوششهای زیادی در دهه اخیر صورت گرفته است یکی از این روش های نوید بخش در این زمینه مدل معادلات ساختاری یا تحلیل چند متغیر ی با متغیرهای مکنون است . بدون توجه به نام یا مفهوم بی شمار آن، این واژه به یک سری مدلهای عمومی اشاره می کند،که شامل تحلیل عاملی تأییدی، مدلهای ساختاری همزمان کلاسیک۲ ,تجزیه و تحلیل مسیر۳, رگرسیون چندگانه، تحلیل واریانس و سایر روش های آماری است .جرقه ورود به بحث مدل معادلات ساختاری با موضوع شاخص های چندگانه شروع شد.
تعریف مدل معادلات ساختاری
مدل معادلات ساختاری یک رویکرد آماری جامعی برای آزمون فرضیه هایی درباره روابط بین متغیرهای مشاهده شده [۲۵] و متغیرهای مکنون [۲۶] می باشد.از طریق این رویکرد می توانیم قابل قبول بودن مدلهای نظری را در جامعه های خاص با بهره گرفتن از داده های همبستگی،غیرآزمایشی و آزمایشی آزمون نمود.
ضرورت مدل معادلات ساختاری در پژوهش حاضر
یکی از قوی ترین و مناسب ترین روش های تجزیه و تحلیل در تحقیقات علوم رفتاری و علوم اجتماعی تجزیه و تحلیل چند متغیره است . زیرا ماهیت این گونه موضوعات، چند متغیره بوده و نمی توان آنها را باشیوه دو متغیری (که هر بار تنها یک متغیر مستقل با یک متغیر وابسته در نظر گرفته می شود ) حل نمود .
تجزیه و تحلیل چند متغیره به یک سری روش های تجزیه و تحلیل اطلاق می شود که ویژگی اصلی آنها، تجزیه و تحلیل همزمان K متغیر مستقل و N متغیر وابسته است.
تجزیه و تحلیل ساختارهای کوواریانس[۲۷] یا مدل سازی علّی یا مدل معادلات ساختاری یکی از اصلی ترین روش های تجزیه و تحلیل ساختارهای داده های پیچیده است.بنابراین از آنجایی که در تحقیق حاضر چند متغیر مستقل در قالب یک متغیر اصلی وجود دارد که می بایستی اثر آنها بر روی یک متغیر وابسته با چند بعد مورد بررسی قرار گیرد استفاده از مدل معادلات ساختاری ضرورت می یابد.
خلاصه و نتیجه گیری
در این فصل به مراحل جمع آوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات برای بررسی پذیرش دورکاری پرداختیم و به منظور دستیابی به به پاسخ پرسشهای تحقیق روش تحقیق متناسب به هدف ها، ماهیت و موضوع مورد تحقیق و امکانات اجرایی را انتخاب کردیم . بعد از تعریف متغیرهای تحقیق متغیر ها را بر اساس سطح قابلیت مشاهده و ارزش تقسیم بندی کردیم و برای متغییر ها تعریف عملیاتی ارائه کردیم .سپس جامعه آماری نمونه آماری و روش نمونه گیری را مشخص و اساس روش های گرد آوری داده ها را مطالعات کتابخانه ای و مطالعات میدانی قرار دادیم .
برای مقیاس بندی پاسخ سوالات پرسشنامه از طیف ۵ گزینه ای لیکرت استفاده کردیم .روائی و پایائی پرسشنامه و مدل را با بهره گرفتن از نظر خبرگان و روش آلفای کرونباخ آزمودیم .
در این تحقیق، برای تحلیل داده های بدست آمده از نمونه ها، هم از روش های آمار توصیفی و هم از روش های آمار استنباطی استفاده شده است. برای بررسی مشخصات پاسخ دهندگان از آمار توصیفی استفاده گردیده است. برای تحلیل داده ها و آزمون فرض از روش های آماری آزمون tتک نمونه ای برای شناخت وضعیت متغیرهای تحقیق استفاده گردید. از تحلیل عاملی تاییدی برای شناخت متغیر های مکنون استفاده شده است. و نهایتاً برای آز مون فرضیات، مدل معادلات ساختاری به کار گرفته شده است. برای انجام این تحلیل ها از نرم افزارهای آماری SPSS و LISREL استفاده خواهیم کرد .
فصل پنجم
بررسی و تحلیل یافته های تحقیق
مقدّمه
تجزیه و تحلیل داده ها برای بررسی صحت و سقم فرضیات برای هر نوع تحقیق از اهمیت خاصی برخوردار است. امروزه در بیشتر تحقیقاتی که متکی بر اطلاعات جمع آوری شده از موضوع مورد تحقیق می باشد؛ تجزیه و تحلیل اطلاعات از اصلی ترین و مهم ترین بخشهای تحقیق محسوب می شود. داده های خام با بهره گرفتن از فنون آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرندو پس از پردازش به شکل اطلاعات در اختیار استفاده کنندگان قرار می گیرند.
محقق برای تجزیهوتحلیلآماری و پاسخگویی به مسأله تدوین شده و یا تصمیم گیری در مورد رد یا تأیید فرضیهای که صورت بندی کرده است، می تواند از روشهای مختلفی استفاده نماید. استفاده از هر یک از این روشها منوط به شرایطی است که محقق باید آنها را در رابطه با تحقیق خود مورد توجه قرار دهد. این روشها را میتوان به دو دسته تقسیم نمود:
آمار توصیفی
آمار استنباطی
برای تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده ابتدا در سطح توصیفی با بهره گرفتن از شاخص های آماری به توصیف و تلخیص ویژگی های جمعیت شناختی افراد نمونه در تحقیق شامل جنسیت و شغل پرداخته می شود در آمار تحلیلی این تحقیق به منظور شناخت متغیر های مکنون و بررسی روایی سازه از تحلیل عاملی اکتشافی استفاده شده است. همچنین برای آزمودن معناداری روابط میان سوالات و متغیرها و برازش مدل های اندازه گیری به دست آمده و سنجش روایی عاملی از تحلیل عاملی تاییدی[۲۸] استفاده گردیده است در سطح استنباطی نیز پس از بررسی روایی سوالات پرسشنامه به بررسی وضعیت متغیرهای تحقیق از آزمون میانگین یک جامعه یا t یک نمونه ای استفاده شده است. تائید یا رد فرضیات نیز بر اساس مدل تحلیل عاملی مرتبه دوم و سوم صورت می گیرد.
آمار توصیفی
Descriptive Statistics
تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی
Exploratory and Confirmatory Factor Analysis
آمار استنباطی
Inferential
Statistics
مدل پذیرش دورکاری
هدف اصلی این تحقیق بررسی عوامل تاثیر گذار بر قصد استفاده کارکنان از دورکاری و مدلسازی پذیرش دورکاری بوده است .برای بررسی این عوامل مدل مفهومی از ادبیات موضوع انتخاب و به عنوان مدل مبنا مورد استفاده قرار گرفت .متغییر اصلی این تحقیق پذیرش دورکاری است .بنا بر مدل پذیرش فناوری قصد از استفاده از یک فناوری در ارتباط با نگرش افراد نسبت به اینگونه سیستم هاست .بعبارتی نگرش و تمایل مثبت تر منجر به استفاده واقعی از آن فناوری میشود. . بر اساس آنها و بر اساس ویژگی های جامعه آماری در کشور مدل پژوهش استخراج شد .
مدل پذیرش دورکاری ارائه شده در این پژوهش که مورد آزمون در نمونه موردی کارکنان وزارت صنایع و معادن قرار گرفته است بشرح زیر می باشد .
برمبنی مدل پذیرش فناوری است و فرضیه اصلی آن تاثیر رفتار , هنجار و کنترل رفتاری بر پذیرش دورکاری است
استخرا ج شده از ادبیات موضوع می باشد که در فصل پیش به تفضیل مورد بحث قرار گرفت
مولفه های انتخاب شده در مدل از مقالات کتابخانه ای استخراج شده است . در مرحله بعد نتایج تحلیل عاملی اکتشافی با بهره گرفتن از نرم افزار Spss که روش اثبات شده و متداول و استاندار علمی ارتباط مولفه هااست بیانگر ارتباط درست این مولفه ها در مدل است .سپس نتایج تحلیل عاملی تائیدی با بهره گرفتن از نرم افزار لیزرل موجه بودن ارتباط این مولفه ها در مدل و همچنین درجه ارتباط آنها در مدل را نشان می دهد .
در دسترس بودن منابع
درک از مفید بودن
درک از راحتی استفاده
سازگاری