۳۷
۳۲/۰-
جدول ۳-۷: بار عاملی گویه های پرسشنامه اعتماد عمومی
همانگونه که در جدول مشاهده می گردد گویه های شماره ۲۶، ۲۸، ۳۱، ۳۴ و ۳۷ دارای بار عاملی کمتر از ۵/۰ بوده لذا از پرسشنامه نهائی حذف گردیدند.
پایایی پرسشنامه
پایایی یا قابلیت اعتماد، یکی از ویژگی های فنی ابزار اندازه گیری است.مفهوم یاد شده با این امر سرو کار دارد که ابزار اندازه گیری در شرایط یکسان تا چه اندازه نتایج یکسانی به دست می دهد. یکی از روش های محاسبه قابلیت اعتماد استفاده از فرمول آلفای کرونباخ است. این روش برای محاسبه هماهنگی درونی ابزار اندازه گیری از جمله پرسش نامه یا آزمودنی هایی که خصیصه های مختلف را اندازه گیری می کند، بکار می رود. در این گونه ابزار، پاسخ هر سوال می تواند مقادیر عددی مختلف را اختیار کند. برای محاسبه ضریب آلفای کرونباخ ابتدا باید واریانس نمره های زیر مجموعه سوال های پرسش نامه (یا زیر آزمون) و واریانس کل را محاسبه کرد. سپس با بهره گرفتن از فرمول زیر مقدار ضریب آلفا را محاسبه کرد(سرمد و دیگران،۱۳۸۸):
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
فرمول آلفاى کرانباخ عبارتست از :
( -۱ ) a=
که در آن ؛
j: تعداد سوالات پرسشنامه
: واریانس سوال j ام
: واریانس کل آزمون
البته امروزه نرم افزارهای آماری مختلف این ضریب را محاسبه می نمایند. برای محاسبه این ضریب ابتدا تعداد ۳۰ پرسش نامه بین اعضای نمونه آماری توزیع و پس از جمع آوری پرسش نامه های توزیع شده، توسط نرم افزارSPSS مقدار ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شده برای پرسشنامه کیفیت خدمات دولت الکترونیک ۹۴۶/۰ و برای مقیاس اعتماد عمومی ۷۰۳/۰ می باشد. جداول زیر خروجی نرم افزار در خصوص پایایی مقیاس تحقیق را نشان می دهد.
آلفای کرونباخ
تعداد گویه ها
نام متغیر
۹۴۶/۰
۲۵
کیفیت خدمات دولت الکترونیک
۷۰۳/۰
۱۲
اعتماد عمومی
جدول ۳-۴: پایایی مقیاس تحقیق
روش های تجزیه و تحلیل داده ها
تجزیه و تحلیل داده ها فرایندی چند مرحله ای است که طی آن داده هایی که از طریق بکارگیری ابزارهای جمع آوری در نمونه (جامعه) آماری فراهم آمده اند. در این مرحله داده ها، خلاصه، کدبندی و دسته بندی و در نهایت پردازش می شوند تا زمینه برقراری انواع تحلیل ها و ارتباط ها بین این داده ها به منظور آزمون فرضیه فراهم آید. در این فرایند داده ها هم از لحاظ مفهومی و هم از جنبه تجربی پالایش می شوند و تکنیک های گوناگون آماری نقش به سزایی در استنتاج و تعمیم ها به عهده دارند (خاکی،۱۳۸۸). در این پژوهش، محاسبات به طور کلی در دو بعد توصیفی و استنباطی به عمل آمده است. به لحاظ توصیفی، از میانگین، انحراف معیار، فراوانی، درصد فراوانی و نمودار استفاده شده است.
آمارتوصیفی
آمارتوصیفی، پژوهشگران را در طبقهبندی، خلاصه نمودن، توصیف و تفسیر دادهها، یاری می کند)خلیلی شورینی،۱۳۸۸).روشهایی که در آمار توصیفی به کار برده شده به سه گروه عمده زیر تقسیم میشوند:
- تهیه و تنظیم جدول توزیع فراوانی و ترسیم نمودار
- شاخصهای مرکزی
- شاخصهای پراکندگی (دلاور، ۱۳۸۷).
به عبارت دیگر در تجزیه و تحلیل توصیفی، پژوهشگر ابتدا دادههای جمع آوری شده را با تهیه و تنظیم جدول توزیع فراوانی خلاصه میکند و سپس به کمک نمودار آنها را نمایش میدهد و سرانجام با بهره گرفتن از سایر شاخصهای آماری توصیفی آنها را خلاصه میکند (دلاور،۱۳۸۷، ۲۴۶). دراین تحقیق از آمار توصیفی برای توصیف فراوانی، درصد فراوانی، میانگین و انحراف معیار سؤالات پرسشنامه استفاده شده است.