۷۶/۰
۷۸/۰
۱/۲
پروتئین
۹۸/۳
۸۴/۳
۰۸/۴
رطوبت
۹/۸۷
۶۸/۸۶
۹۴/۸۵
*نتایج حاصل میانگین سه تکرار است.
۴-۳- منحنی رشد باکتری لاکتوباسیلوس پلانتارومA7
به منظور تهیهی ریزپوشینه، سلولهای میکروبی در انتهای فاز لگاریتمی برداشت شدند زیرا در این مرحله از نظر بیولوژیکی فعال بوده و نسبت به شرایط نامساعد محیطی مقاومتر هستند. منحنی رشد باکتری در محیط با بهره گرفتن از روش شمارش سلولی همانطور که در بند ۳-۵ توضیح داده شد، رسم شد.
شکل ۴-۱- منحنی رشد لاکتوباسیلوس پلانتاروم A7 در محیط کشت MRS
گودوارد (۲۰۰۰) گزارش کرد سن کشت، اثر قطعی روی مقاومت باکتری دارد و سلولها در فاز سکون مقاومتر از بقیه زمانها هستند و چون فرایند ریزپوشانی و قرار دادن ریزپوشینهها در بستر غذا یک تنش برای باکتری محسوب میشود، باکتریها در مقاومترین شرایط برداشت شدند (گودوارد. ج، ۲۰۰۰).
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
همانطور که در شکل ۴-۱ مشخص است، حداکثر جمعیت باکتری بعد از گذشت ۱۷ ساعت در انتهای فاز لگاریتمی به دست میآید. برای تهیهی سوسپانسیون سلولی به منظور استفاده در فرایند ریزپوشانی، از سلولهای در حال رشد، در این ساعت یعنی انتهای فاز لگاریتمی و ابتدای فاز سکون استفاده شد که بیشترین مقاومت به تنش را دارا هستند (میرلوحی، ۱۳۸۸).
۴-۴- فرایندهای ریزپوشانی و پوششدهی
۴-۴-۱- شکل ریزپوشینههای تولید شده
ریزپوشینههایی با غلظت ۵ درصد صمغ فارسی با روش امولسیون دوگانه تهیه شد.
شکل ۴-۲- تصویر حاصل از میکروسکوپ نوری (۴۰۰×) ریزپوشینههای تولیدی توسط امولسیون دوگانه
همانطور که در شکل ۴-۲ دیده میشود، امولسیونهای آب در روغن در آب (W/O/W)، ریزپوشینهها شکل کروی دارند و صمغ فارسی اطراف قطرات روغن کروی حاوی تعداد زیاد قطرات سوسپانسیون سلولی احاطه شده و این مشاهدات با پیمنتال-گنزالس، کامپوس- منتیال (۲۰۰۹) مطابقت داشت.
۴-۵- میزان بقاء سلولهای ریزپوشانیشده لاکتوباسیلوس پلانتاروم A7 در طی دوران نگهداری در دمای ۴ درجه سانتیگراد
پس از شمارش جمعیت میکروبی در فواصل زمانی سه روز طی مدت ۲۱ روز نگهداری مشخص شد که اثر ریزپوشانی برمیزان بقا سلولهای باکتری در ماست طی زمان های مختلف در سطح (۰۵/۰>p) معنیدار بوده است (جدول ۴-۸)، بنابراین مقایسهی میانگین با آزمون LSD انجام شد.
جدول ۴-۸- اثر ریزپوشانی لاکتوباسیلوس پلانتاروم A7 برروی بقای سلولها در زمان نگهداری در دمای ۴ درجه در مدت ۲۱ روز *
روز
تیمار
۰
۳
۹
۱۲
۱۵
۱۸
۲۱
سلول ریزپوشینه
aA48/8
**
aA12/8
bA04/8