۹۳/۰
۹۴/۰
طبق جدول (۳-۲) ضریب آلفای کرونباخ بدست آمده برای پرسشنامه ERP نشان می دهد که سوالات از اعتبار و پایایی بالایی برخوردار می باشد .
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۳- ۹ روش تحلیل داده ها
اطلاعات جمع آوری شده برای این پژوهش با بهره گرفتن از بسته نرمافزاری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
۳-۹-۱ آمار توصیفی
استفاده از آمار توصیفی برای دستهبندی مشخصات فردی آزمودنیها از نظر سابقه، تعداد مدیران و معاونین و قومیت فرهنگی به منظور محاسبه فراوانی، درصد، درصد تراکمی و نظر پاسخدهندگان برای هر یک از سؤالات.
۳-۹-۲ آمار تحلیلی
برای شناسایی عوامل زیربنایی از تحلیل عاملی اکتشافی استفاده شده است و برای رتبه بندی عوامل از تحلیل فریدمن استفاده شده است.
به منظور پی بردن به متغیرهای زیربنایی یک پدیده یا تلخیص مجموعه ای از داده ها از روش تحلیل عاملی استفاده می شود. داده های اولیه برای تحلیل عاملی، ماتریس همبستگی بین متغیرها است (بازرگان ۱۳۸۴:۲۶۸). محقق برای پی بردن به عوامل کلیدی مؤثر در استقرار ERP از طریق مرور ادبیات و تحقیقات دیگر، پرسشنامهای با ۳۲ سوال طراحی کرده و پاسخ های افراد (۱۸۵ نفر) به این سوالات، همان داده های اولیه برای تحلیل عاملی است. موارد استفاده تحلیل عاملی دو دسته است: ۱- مقاصد اکتشافی، ۲- مقاصد تاییدی (همان منبع).
در این پژوهش از رویکرد اکتشافی استفاده شده است. در رویکرد اکتشافی هدف پیدا کردن متغیرهای مکنون (در این تحقیق عوامل کلیدی مؤثر در پیاده سازی سیستم ERP) یا سازه های یک مجموعه متغیر اندازه گیری شده است. برای نیل به این هدف از روش تحلیل عامل مشترک یا تحلیل عامل اصلی و با بهره گرفتن از ماتریس همبستگی یا کواریانس متغیرهای اندازه گیری شده استفاده می شود. در رویکرد اکتشافی هدف تلخیص مجموعه ای از داده ها است و از تحلیل مؤلفه های اصلی استفاده می شود. در تحلیل مؤلفه های اصلی واریانس کل متغیرهای مشاهده شده تحلیل می گردد.
۴-۱ مقدمه
تجزیه و تحلیل داده ها فرایندی چند مرحله ای است که طی آن دادههایی که از طریق بکارگیری ابزارهای جمع آوری در نمونه (جامعه) آماری فراهم آمدهاند، خلاصه، کدبندی و دسته بندی و در نهایت پردازش میشوند تا زمینه برقراری انواع تحلیل ها و ارتباطها بین این داده ها به منظور آزمون فرضیه ها فراهم آید. در واقع تحلیل اطلاعات شامل سه عملیات اصلی میباشد: ابتدا شرح و آماده سازی داده های لازم برای آزمون فرضیه ها، سپس تحلیل روابط میان متغیرها و در نهایت مقایسه نتایج مشاهده شده با نتایجی که فرضیه ها انتظار داشتند (نیک گهر، ۱۳۸۷). در این فرایند داده ها هم از لحاظ مفهومی و هم از لحاظ تجربی پالایش میشوند و تکنیکهای گوناگون آماری نقش بسزایی در استنتاج ها و تعمیم ها به عهده دارند.
تجزیه و تحلیل داده ها برای بررسی صحت و سقم فرضیات برای هر نوع تحقیق از اهمیت خاصی برخوردار است. امروزه در بیشتر تحقیقاتی که متکی بر اطلاعات جمع آوری شده از موضوع مورد تحقیق است، تجزیه و تحلیل اطلاعات از اصلی ترین و مهم ترین بخش های تحقیق محسوب می شود. داده های خام با بهره گرفتن از نرم افزار آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرند و پس از پردازش به شکل اطلاعات در اختیار استفاده کنندگان قرار می گیرند. برای تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده در این پژوهش از آمار توصیفی استفاده می شود.
در تحقیق حاضر، پاسخهای بدست آمده از پرسشنامه های طراحی شده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و براساس تجزیه و تحلیل های آماری فرضیه های پژوهش مورد بررسی قرار می گیرند.
سئوالات پرسشنامه شامل دو قسمت می باشد:
قسمت اول به بررسی وضعیت جمعیت شناختی افراد پاسخگو می پردازد که شامل چهار سئوال می باشد.
قسمت دوم در برگیرنده سئوالاتی است که برای آزمون فرضیات طراحی شده است. بر این اساس، در این فصل تجزیه و تحلیل های آماری به دو بخش تقسیم می گردد.
تجزیه وتحلیل داده های مربوط به سئوالات جمعیت شناختی
تجزیه و تحلیل داده های مربوط به شناسایی عوامل کلیدی مؤثر در پیاده سازی موفقیت آمیز ERP در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات (مرکز تحقیقات مخابرات ایران)
۴-۲ آمارهای جمعیت شناختی
این بخش حاوی چهار سئوال است که به بررسی جنسیت، سابقه کاری، میزان تحصیلات و سمت افراد پاسخگو می پردازد.
۴-۲-۱ تجزیه و تحلیل داده های مربوط به جنسیت
اولین سئوال در بخش جمعیت شناختی مربوط به جنسیت افراد پاسخگو می باشد که دو گزینه زن و مرد برای این سئوال طراحی شده است.
یافته های حاصل از تحلیل آماری جنسیت پاسخگویان در جداول (۴-۱) و نمودار (۴-۱) نشان می دهد که ۳/۲۴ درصد از پاسخگویان زن و ۹/۷۱ درصد مرد می باشند.
جدول ۴-۱: فراوانی افراد مورد مطالعه بر حسب جنسیت
درصد
تعداد
جنس
۹/۷۱
۱۳۳
مرد
۳/۲۴
۴۵
زن
۸/۳
۷
بی پاسخی